Πρόσωπα

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: Η σπουδαιότερη σταθερά, αλλά και ένα μεγάλο «what if» της φετινής ΑΕΚ (video)

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: Η σπουδαιότερη σταθερά, αλλά και ένα μεγάλο «what if» της φετινής ΑΕΚ (video)

Σε μια σεζόν γεμάτη... αναποδιές, η μεγαλύτερη ατυχία της ΑΕΚ ήταν η απώλεια της σταθεράς της, που την «έβγαλε» εκτός στόχων στο κρισιμότερο σημείο.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ για το 2024. Έπρεπε να βρει απέναντί της το Μαρούσι, κόντρα στο οποίο είχε πετύχει και την τελευταία της νίκη γενικότερα (82-90, 16/03).

Υπεύθυνος για αυτήν τη νίκη, ήταν εν πολλοίς, ο «στυλοβάτης» της ομάδας, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με τους 21 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις του Λιθουανού μετά το παιχνίδι, όπου στάθηκε στον τρόπο που ήττα έγινε συνήθεια για την ΑΕΚ, αλλά και στις ατυχίες που καθόρισαν τη φετινή της πορεία: «Μπορεί να μιλήσει κανείς για ατυχία, αλλά η νίκη είναι συνήθεια και μερικές φορές όταν χάνεις σου φταίνε όλα. Νομίζεις πως σου φταίνε οι διαιτητές, πως οι αντίπαλοι είναι τυχεροί, τα πάντα… Ίσως έπρεπε να κάνουμε έναν αγιασμό, ίσως έπρεπε να αλλάξουμε παπά. Είναι η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τη φετινή σεζόν, τόσο από τις ατελείωτες αλλαγές στο ρόστερ εν μέσω αυτής, όσο και λόγω των τραυματισμών.

Κι όμως, αν δεν είχε χάσει τον Κουζμίνσκας για ενάμιση μήνα, δεν αποκλείεται η κατάληξη να ήταν διαφορετική.

Το διάστημα της απουσίας του, ήταν μακράν το χειρότερο για την «Ένωση» φέτος, καθώς σε δέκα παιχνίδια, μέτρησε δύο νίκες και οκτώ ήττες, παρουσιάζοντας εικόνα... αποσύνθεσης στο παρκέ.

Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Λιθουανός, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 3-6 σε όλες τις διοργανώσεις, με πολλές καθοριστικές ήττες να είναι πραγματικά οριακές, και τον ίδιο να έχει «εκτοξεύσει» τους αριθμούς του στα εννιά αυτά παιχνίδια, μετρώντας 19.3 πόντους και 6.7 ριμπάουντ!

Εκτός απροόπτου, η ΑΕΚ θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στα playoffs της Stoiximan Basket League, όπου η σεζόν της θα λάβει τέλος.

Παρ’ όλες τις μεγάλες δυσκολίες, όμως, ενδέχεται τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν δεν είχε χάσει τον καλύτερό της παίκτη σε ένα από τα πιο κρίσιμα χρονικά σημεία.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0