Πρόσωπα

Ο Ντεσπόντοφ για τον ΠΑΟΚ είναι μία «μηχανή παραγωγής» γκολ, αλλά δύο Έλληνες τον ξεπερνούν! (video)

Ο Ντεσπόντοφ για τον ΠΑΟΚ είναι μία «μηχανή παραγωγής» γκολ, αλλά δύο Έλληνες τον ξεπερνούν! (video)
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και με το γκολ που πέτυχε στη Λεωφόρο έγινε ο πιο παραγωγικός παίκτης του ΠΑΟΚ για φέτος. Η «κορυφή», όμως, παραμένει... ελληνική!

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αποκτήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον ΠΑΟΚ και έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά», τη φετινή σεζόν.

Έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας στη Λουντογκόρετς, ο Βούλγαρος εξτρέμ αποχώρησε από την πατρίδα του και πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά του, εκτός των συνόρων της χώρας του.

Αυτό φαίνεται και στους αριθμούς του, αφού με το γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη των «ασπρόμαυρων» επί του Παναθηναϊκού (31/03, 2-3), ο Ντεσπόντοφ έφτασε τα 13 σε όλες τις διοργανώσεις, για τη σεζόν 2023-24, την ώρα που έχει μοιράσει και 12 ασίστ.


Με αυτό τον τρόπο, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τις άμεσες 25 συμμετοχές σε γκολ του ΠΑΟΚ και ξεπέρασε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έχει 24 (16 γκολ, 8 ασίστ).

Και με τη... βούλα, ο Ντεσπόντοφ έγινε ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο δεν κατόρθωσε να μετατραπεί ακόμη, στον Νο.1 κίνδυνο, ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου για φέτος!

Ο λόγος, είναι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι ιδιαιτέρως επιδραστικοί στις ομάδες τους. Φυσικά, πρόκειται για τους Φώτη Ιωαννίδη και Κώστα Φορτούνη.  

Ο πρώτος βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του τη δεδομένη χρονική στιγμή και ο Παναθηναϊκός βασίζει πολλά σε αυτόν, την ώρα που λόγω της απόδοσής του, φέρεται να υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους του εξωτερικού, για την απόκτησή του.

Φέτος, ο 24χρονος σέντερ φορ μετρά 20 γκολ και 7 ασίστ και είναι ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα.


Πίσω του, ακολουθεί ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στο 31ο έτος της ηλικίας του, αλλά όσα κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει βρει 10 γκολ και έχει μοιράσει 16 ασίστ στους συμπαίκτες του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχοντας συνολικά συμμετοχή σε 26 τέρματα των Πειραιωτών σε όλες τις διοργανώσεις.


Πάντως, η ουσία είναι πως τόσο ο Ντεσπόντοφ, όσο και οι Ιωαννίδης και Φορτούνης, δίνουν τεράστια ώθηση στις ομάδες τους και βάσει αριθμών, αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0