Πρόσωπα

ΑΕΚ: Η... έκρηξη και το «Είσαι Θεός» του Μελισσανίδη στον Μουκουντί έχουν εξήγηση, μέσα στον αγωνιστικό χώρο! (video)

ΑΕΚ: Η... έκρηξη και το «Είσαι Θεός» του Μελισσανίδη στον Μουκουντί έχουν εξήγηση, μέσα στον αγωνιστικό χώρο! (video)

MVP ο Αθανασιάδης, «χρυσός» σκόρερ ο Ελίασον, αλλά χωρίς τον Μουκουντί, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε… σημασία. Κάτι ήξερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και τον αποθέωσε.

Σχετικά Άρθρα

Έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές φέτος, πως ζούμε ένα από τα πιο αμφίρροπα, εντυπωσιακά και απρόβλεπτά πρωταθλήματα που έχουμε δει ποτέ. Μετά και το τέλος της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League, επιβάλλεται ειπωθεί άλλη μία.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πήρε ένα τεράστιο «διπλό» μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού (3-2, 31/03), όμως το παιχνίδι που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη και γιορτινή (καθώς η Ένωση σε λίγες μέρες κλείνει 100 χρόνια ζωής) OPAP Arena.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δυσκολεύτηκε και σε πολλά σημεία του παιχνιδιού σχεδόν υπέφερε, από τους «ερυθρόλευκους». Όμως ο από μηχανής… Ελίασον έδωσε ένα «τρίποντο» τίτλου στην ΑΕΚ, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα από τους 32.000+ «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους στις κερκίδες.

Τα περισσότερα εύσημα (και δικαίως) πήγαν στον μεγάλο ήρωα της βραδιάς, Γιώργο Αθανασιάδη, με τον Έλληνα κίπερ να δείχνει περίσσια αυτοπεποίθηση, παρά την σκληρή κριτική που έχει δεχθεί και κατέβασε κυριολεκτικά… ρολά, απέναντι στις επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Ο Ελίασον έβαλε το νικητήριο γκολ και ο Αθανασιάδης έπιασε τα πάντα, όλοι όπως είναι αναμενόμενο μιλούν για αυτούς, όμως υπάρχει ένα παίκτης που με την εμφάνιση του αποσόβησε πολλές αντίπαλες επιθέσεις, πριν προφτάσουν καν να μετατραπούν σε ευκαιρίες.

Ο Αρόλντ Μουκουντί το βράδι της Κυριακής (31/03) έπαιξε μόλις το όγδοο παιχνίδι του, για το φετινό πρωτάθλημα και ήταν εκπληκτικός.

Ο Καμερουνέζος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ενώ έλλειψε για αρκετές εβδομάδες με την εθνική του ομάδα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ακόμη και έτσι όμως, ήταν ένας εκ των κορυφαίων του ντέρμπι σε μία κακιά εμφανίση για τους «κιτρινόμαυρους».

Απέναντι του είχε τον φορμαρισμένο Ελ Κααμπί, τον οποίο δεν του επέτρεψε να φανεί στο παιχνίδι. Εξαίρεση αποτελεί η φάση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Μουκουντί όμως να μην έχει ευθηνή.

6171137.jpg

Ο Μαροκινός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μετρούσε 12 γκολ σε εννέα εμφανίσεις. Πιο «καυτός» από ποτέ είχε να αντιμετωπίσει τον Καμερουνέζο, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί από τις 21 Δεκεμβρίου.

Κι όμως ο Μουκουντί δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός και μάλιστα χωρίς να του κάνει ούτε ένα φάουλ, σε αντίθεση με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος τον «τζάρτζαρε» αντικανονικά σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις και εν τέλει στο 61ο λεπτό αντιστάθηκε από τον Ναβάρο.

Το «βουνό» της Ένωσης αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο και ολοκλήρωσε την… αρχοντική του εμφάνιση με 77% νικήτριες μονομαχίες. Κάτι ήξερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης που το αποθέωσε στο φινάλε της αναμέτρησης.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0