Πρόσωπα

Η «εξιλέωση» του Αθανασιάδη: Πώς από τα λάθη και την αμφισβήτηση, αναδείχθηκε MVP σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! (video)

Η «εξιλέωση» του Αθανασιάδη: Πώς από τα λάθη και την αμφισβήτηση, αναδείχθηκε MVP σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! (video)

Τι και αν ο Γιώργος Αθανασιάδης έχει ακούσει τα… εξ αμάξης το προηγούμενο διάστημα; Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έμελλε να δώσει την απάντησή του δηλώνοντας το «παρών» με εμφατικό τρόπο!

Το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League βάφτηκε… κιτρινόμαυρο, με την ΑΕΚ να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (31/03, 1-0). 

 

Μπορεί ο Νίκλας Ελίασον να τη «λύτρωσε» στις καθυστερήσεις, όμως ουδείς μπορεί να αγνοήσει την τεράστια συμβολή του Γιώργου Αθανασιάδη, ώστε να διατηρηθεί το «μηδέν» στην άμυνα της «Ένωσης».

Η αλήθεια είναι πως έχει δεχθεί πολύ σκληρή κριτική, ειδικά μετά το μεγάλο του λάθος απέναντι στον Πανσερραϊκό για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος (21/12, 2-2) όταν η μπάλα γλίστρησε μέσα από τα χέρια του και η ΑΕΚ ισοφαρίστηκε στο φινάλε εκείνης της αναμέτρησης.

Λίγες ημέρες πριν, είχε προηγηθεί μία ακόμη κακή απόδοση του Έλληνα τερματοφύλακα στην ήττα με 3-1 από τον Άγιαξ στην Ολλανδία για τους ομίλους του Europa League (14/12). 

 

Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε για όσο διάστημα έμεινε εκτός ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, λόγω προβλήματος τραυματισμού, δέχθηκε σκληρή κριτική για τα λάθη του και θεωρήθηκε από πολλούς κατώτερος των απαιτήσεων, για να αποτελεί μία απ' τις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας.  

Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, κλήθηκε να σηκώσει για άλλη μία φορά το «βάρος» της απουσίας του Στάνκοβιτς. Και τα πήγε κάτι παραπάνω από εξαιρετικά κάνοντας ό,τι περνούσε (κυριολεκτικά) από τα χέρια του για να μην δεχθεί η ομάδα του γκολ.

Οι επεμβάσεις του απέναντι σε Μασούρα, Ελ Κααμπί και Τσικίνο αποδείχθηκαν καθοριστικές και κράτησαν την ΑΕΚ όρθια, προτού έρθει το «χρυσό» γκολ του Ελίασον

 

Η εμφάνισή του θα έφερε στο μυαλό πολλών τις τρομερές επεμβάσεις του προ τριετίας, σε εκείνο το ανεπανάληπτο «διπλό» της Σέριφ Τίρασπολ επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League (28/9, 1-2). 

 

Παράλληλα, ο... Κέρβερος Αθανασιάδης απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές του, που βλέποντας το όνομά του στη βασική ενδεκάδα πριν το ντέρμπι, ίσως δυσανασχέτησαν.

Και στο τέλος της ημέρας αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, αφιερώνοντας μάλιστα το βραβείο στο γιο του.

 

Μετά το σφύριγμα της λήξης, ακουλούθησαν έξαλλοι πανγυρισμοί και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του, με τον Πέτρο Μάνταλο να τον αποθεώνει και στα social media.

mantalow_auanasiadhw.png

Παρότι αμφισβητήθηκε σε ακραίο βαθμό για τα προηγούμενα λάθη του, η εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής (31/03) ήταν... αποστομωτική.

Ταπεινός και μετρημένος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, είπε απλά και λιτά πως ό,τι είχε να κάνει στο ματς, το έκανε! 

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0