Πρόσωπα

Γκριγκόνις: Ο... κρυφός ήρωας της Μπολόνια το έχει ξανά κάνει και αναδεικνύεται σε «Super Marius» του Παναθηναϊκού! (video)

Γκριγκόνις: Ο... κρυφός ήρωας της Μπολόνια το έχει ξανά κάνει και αναδεικνύεται σε «Super Marius» του Παναθηναϊκού! (video)
Μπορεί να μην είναι ο πιο... φαντεζί παίκτης, ωστόσο είναι από τους πιο ουσιαστικούς που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν καθοριστικός σε αρκετά ματς και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν τον χρειάζεται!

Μετά το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια, όλα τα... φώτα έπεσαν - δικαίως - επάνω στον Κέντρικ Ναν, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο καλάθι των «πράσινων».

Κι όμως, ενδεχομένως τίποτα από όλα αυτά να μην είχε συμβεί, εάν ο Μάριους Γκριγκόνις δεν είχε ισοφαρίσει σε 79-79 με φόλοου και καλάθι και φάουλ, 32 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

Ο Λιθουανός γκαρντ εμφανίστηκε σαν... από μηχανής Θεός στον «ουρανό» της Μπολόνια και έσωσε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, τη στιγμή που εκείνη βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο».  


Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 29χρονος γκαρντ-φόργουορντ είχε κομβικό ρόλο σε νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή EuroLeague. 

Αναμφίβολα, το μυαλό όλων... ταξιδεύει αμέσως στο Μόντε Κάρλο και στο «μαγικό» buzzer-beater του Γκριγκόνις, ωστόσο εκείνος έχει αποδειχθεί και σε άλλες αναμετρήσεις (υπέρ)πολύτιμος, με τις ενέργειες του. Ο ίδιος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν και ενώ το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι. 

Το «κρύο αίμα» του, είναι αυτο που τον χαρακτηρίζει και γι' αυτό το λόγο, το BN Sports... θυμάται όλα τα παιχνίδια, στα οποία ο Μάριους Γκριγκόνις έβαλε την «υπογραφή» του, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 
Grigonis-Virtus.jpg

Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις 73-71 

8η αγωνιστική, 15 Νοεμβρίου 2023 

Σε ματς - «θρίλερ», ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε μέχρι το φινάλε με τη Ζάλγκιρις στην έδρα του, ωστόσο στο τέλος κατόρθωσε να νικήσει με 73-71.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ο Μάριους Γκριγκόνις πέτυχε μόλις 7 πόντους, ωστόσο ήταν καθοριστικός στο αμυντικό «κομμάτι», ενώ έβγαλε και την τελευταία άμυνα επάνω στον Κίναν Έβανς.

Με το σκορ στο 72-71, ο Αμερικάνος ανέλαβε την τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων (δευτερόλεπτα πριν τη λήξη), έχοντας απέναντί του τον Τζέριαν Γκραντ, όμως είδε τον Λιθουανό να δίνει βοήθεια και να «βουτά» στο παρκέ, με αποτέλεσμα να τον αναγκάζει σε λάθος. Στη συνέχεια, ο Γκριγκόνις πέτυχε και μία βολή, γράφοντας το 73-71, το οποίο ήταν το τελικό σκορ.  


Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια 90-76 

9η αγωνιστική, 17 Νοεμβρίου 2023 

Περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη της εντός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Βίρτους Μπολόνια, οι «πράσινοι» βρίσκονταν στο -5 (62-67) και το μομέντουμ ήταν στους Ιταλούς.

Σε εκείνο το σημείο και ενώ η επίθεση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν έδειχνε να έχει «κολλήσει», ο Γκριγκόνις πέτυχε καλάθι και φάουλ, μείωσε στους 2 (65-67) και... ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, μετά από 40 δευτερόλεπτα, ο Λιθουανός γκαρντ-φόργουορντ μοίρασε μία υπέροχη ασίστ στον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος ισοφάρισε σε 67-67.  

Χάρη στον Γκριγκόνις, ο «διακόπτης» του αγώνα άλλαξε και το «τριφύλλι» έφτασε στη νίκη με 90-76.  

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 81-89 

14η αγωνιστική, 14 Δεκεμβρίου 2023 

Το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην έδρα της Βιλερμπάν (81-89) είχε φαρδιά-πλατιά την... υπογραφή του Γκριγκόνις.

Με 11 πόντους του Λιθουανού στα τελευταία πέντε λεπτά (και 19 συνολικά), το «τριφύλλι» κατόρθωσε να... ξεμπλέξει από τους μαχητικούς Γάλλους και να πανηγυρίσει τη 2η εκτός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν.  

Μονακό - Παναθηναϊκός 90-91 

15η αγωνιστική, 20 Δεκεμβρίου 2023 

Η νίκη στο Μόντε Κάρλο (90-91 επί της Μονακό), επί της ουσίας, άλλαξε όλη τη σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Και φυσικά, το «τριφύλλι» οφείλει αυτό το «διπλό» στο μεγάλο σουτ του Μάριους Γκριγκόνις, αλλά και στη σπουδαία εμφάνιση του 29χρονου.

Στους 15 πόντους σταμάτησε ο Λιθουανός, ο οποίος, αφού υποδέχτηκε την μπάλα από τον Ντίνο Μήτογλου, εκτέλεσε εύστοχα για τρεις σε... νεκρό χρόνο και χάρισε το ροζ φύλλο στους «πράσινους»!  

Βαλένθια - Παναθηναϊκός 81-82 

19η αγωνιστική, 5 Ιανουαρίου 2024 

Μπορεί στη Λα Φοντέτα να μην πέτυχε buzzer-beater, όμως ο Γκριγκόνις πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, 02:42 πριν τη λήξη, για να γράψει το 77-75 και ενώ οι «πράσινοι» είχαν μείνει πίσω με 5 (77-72), σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έμεινε... ζωντανός με το καλάθι του Γκριγκόνις και με τη βολή του Ματίας Λεσόρ, έφυγε με τη νίκη (81-82) από την Ισπανία.  

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 86-97  

27η αγωνιστική, 29 Φεβρουαρίου 2024  

Η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν έλαβε χώρα στη Μαδρίτη, όπου οι «πράσινοι» άλωσαν την έδρα της Ρεάλ με 97-86.

Και σε αυτό το ματς, ο Γκριγκόνις κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς ήταν αυτός που στο 38’ σκόραρε πίσω από τη γραμμή των 6,75 (80-88), για να «σφραγίσει» το «διπλό» της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Λιθουανός πέτυχε νέο τρίποντο, με το οποίο έγραψε το 83-95, δίνοντας συνέχεια στο... πράσινο πάρτι. 

Bonus:  

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 89-81 

31η αγωνιστική, 22 Μαρτίου 2024 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει από το -16 και να νικήσει και την Μπαρτσελόνα (89-81) στο ΟΑΚΑ.

Από την πλευρά του, ο Γκριγκόνις σημείωσε 8 πόντους σε αυτό το παιχνίδι και ήταν εκείνος που με καλάθι και φάουλ, (παρόμοιο με αυτό που πέτυχε στην Μπολόνια), έδωσε το προβάδισμα (56-55) στους «πράσινους» στο 29’, έπειτα από πολύ ώρα. 



Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0