Πρόσωπα

Πάτρικ Σικ: Λάτρης των... buzzer-beater, ντύνεται «ήρωας» για τη Λεβερκούζεν του Αλόνσο! (video)

Πάτρικ Σικ: Λάτρης των... buzzer-beater, ντύνεται «ήρωας» για τη Λεβερκούζεν του Αλόνσο! (video)

Της έχει γίνει συνήθεια. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν αρνείται να χάσει και πετυχαίνει απίθανες ανατροπές σχεδόν από… αγωνιστική σε αγωνιστική. Ο «λυτρωτής» της είναι ένας και ακούει στο όνομα Πάτρικ Σικ.

Η αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα της Ευρώπης επέστρεψε, μετά τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αυτό σήμανε και επιστροφή στην… κανονικότητα, με μία ακόμη νίκη-θρίλερ, χάρη στον απόλυτο πρωταγωνιστή των τελευταίων αναμετρήσεων, τον Πάτρικ Σικ.  


Αυτή τη φορά, θύμα της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο ήταν η Χόφενχαϊμ. Μέχρι και το 88ο λεπτό, η Χόφενχαϊμ κρατούσε τη νίκη και μαζί ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Λεβερκούζεν.

Το αήττητο για το σύνολο του Αλόνσο απειλούνταν σοβαρά. Όλα αυτά μέχρι το 88, όταν ο Άντριχ γλύτωσε τις «ασπιρίνες» ισοφαρίζοντας.

Και μόλις τρία λεπτά αργότερα, το ματς ήρθε «τούμπα». Σκόρερ ο Πάτρικ Σικ και οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν… έξαλλοι! Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τσέχος «λύτρωσε» την ομάδα του στα τελευταία δευτερόλεπτα.


Η αρχή έγινε στο πρώτο ματς απέναντι στην Καραμπάγκ για τους «16» του Europa League. Οι «ασπιρίνες» που είχαν βρεθεί πίσω με 2-0, μείωσαν με τον Βιρτς είκοσι λεπτά πριν το φινάλε και τελικά έφυγαν με την ισοπαλία χάρη στο γκολ του Σικ στο 92’, με τον Τσέχο να βρίσκεται στο χορτάρι για μόλις δώδεκα λεπτά.


Στη ρεβάνς, πάλι αυτός ήταν ο «τιμωρός» των Αζέρων, με έναν άκρως δραματικό τρόπο. Σαν σε επανάληψη της αναμέτρησης στο Αζερμπαϊτζάν, η Λεβερκούζεν βρισκόταν ξανά με την πλάτη στον τοίχο και μέχρι το 72’ έχανε με 2-0.

Ο Φρίμπονγκ μείωσε και το «έλα να δεις» έγινε μέσα σε τέσσερα λεπτά στις καθυστερήσεις. Ο Σικ ισοφάρισε στο 93’ και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγούνταν στην παράταση, αποφάσισε να… ξαναχτυπήσει στο 97’. Επικράτησε «πανζουρλισμός», με την ομάδα του Αλόνσο να πανηγυρίζει μία επική πρόκριση στην επόμενη φάση.


Το δικό του γκολ ήταν αυτό που, όπως αποδείχθηκε, έκρινε τον νικητή στην τελευταία αναμέτρηση πριν τη διακοπή των εθνικών. Σκόραρε το τρίτο τέρμα της Λεβερκούζεν μέσα στην έδρα της Φράιμπουργκ στο 53’, γκολ που «σφράγισε» τη νίκη, αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν για το τελικό 3-2.

Ο απολογισμός για τον Τσέχο; Πέντε γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, εκ των οποίων στα τέσσερα έχει βρει δίχτυα. Σκοράρει από το 90’ και μετά, δίνει νίκες-χρυσάφι στην ομάδα του και την κρατάει εντός στόχων σε Γερμανία και Ευρώπη.


Αποτελεί τον ορισμό του «λυτρωτή» και, για την ώρα, μοιάζει να μην τον σταματάει τίποτα από το να δίνει τις πιο απίθανες και «γλυκές» στιγμές στους φίλους της Λεβερκούζεν, οι οποίοι σίγουρα θα πίνουν… μπύρα στο όνομά του!

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0