Πρόσωπα

Αγιούμπ Ελ Κααμπί, τι έχεις… πάθει επί Μεντιλίμπαρ; Πετάει «φωτιές» κι αφήνει ήδη πίσω τον Μαρτίνεθ! (video)

Αγιούμπ Ελ Κααμπί, τι έχεις… πάθει επί Μεντιλίμπαρ; Πετάει «φωτιές» κι αφήνει ήδη πίσω τον Μαρτίνεθ! (video)

Σαν να… σεληνιάστηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον Ολυμπιακό. Έχει «αδιανόητους» αριθμούς με τον Βάσκο τεχνικό, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο του τον… εαυτό!

Μαγικό ραβδάκι; Οι σωστοί άνθρωποι στο σωστό σημείο; Όπως και να έχει, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί φαίνεται πως βρήκε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τον ιδανικό προπονητή για εκείνον.

Από τη στιγμή που ο Βάσκος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, ο Μαροκινός επιθετικός έχει μετατραπεί σε… πολυβόλο στην επίθεση.

Μάλιστα, δεν πρόκειται αποκλειστικά για ζήτημα αριθμών, αφού ορισμένα από τα τέρματά του, είναι κομβικότατα για τους «ερυθρόλευκους»!

Τι έχει πετύχει λοιπόν ο Ελ Κααμπί, στις 48 ημέρες του 63χρονου προπονητή, στον πάγκο του Ολυμπιακού; Έχει βρει δίχτυα σε 12 διαφορετικές περιπτώσεις, στα μόλις εννέα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί!

Κάτι που σημαίνει, πως ξεπέρασε ήδη τον… εαυτό του, κατά το διάστημα της παρουσίας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Πειραιά. Σε πολύ λιγότερα ματς! Συγκεκριμένα, με προπονητή τον Ισπανό, ο 30χρονος φορ είχε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 11 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους μήνες που φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα, έχει τεθεί υπό τις οδηγίες τόσο του Κάρλος Καρβαλιάλ (4 ματς, 1 γκολ), όσο και του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου (1 ματς, 1 γκολ). Υπενθυμίζουμε πως με τον Πορτογάλο απουσίασε για μεγάλο διάστημα, λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική του ομάδα, στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε κάθε περίπτωση, έχει «ξυπνήσει» το… φονικό ένστικτο του Μαροκινού! Και αν κρίνουμε από τα παιχνίδια που έχει πρωταγωνιστήσει, ο Βάσκος θα πρέπει να «τρίβει» τα χέρια του.

Αρχικά, η μοναδική αναμέτρηση που δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, είναι αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την πρώτη αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League (1-3).

Στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος, πέτυχε από δύο γκολ κόντρα σε ΠΑΟΚ (1-4), Αστέρα (2-1) και Βόλο (3-0), ενώ είχε το γκολ ανατροπής στο Αγρίνιο, απέναντι στον Παναιτωλικό (1-2).

Όσον αφορά τις επιδόσεις του στην Ευρώπη, στα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League, μετρά σε όλα γκολ! Από ένα στα δύο παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος, χαρίζοντας σε αμφότερα τη νίκη με 1-0 στους Πειραιώτες, ενώ σκόραρε και στο 1-4 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Γ. Καραϊσκάκης.

Στον επαναληπτικό, με το ανεπανάληπτο θαύμα του Ολυμπιακού, που κέρδισε με 1-6 στην παράταση για μία μυθική πρόκριση στα προημιτελικά, αποτέλεσε εκ νέου έναν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, σκοράροντας δις!

Δεν υπάρχει επομένως καμία αμφιβολία, σχετικά με την επιτυχημένη «σύνδεση» μεταξύ Ελ Κααμπί και Μεντιλίμπαρ. Ο Μαροκινός δένει τέλεια στο «παζλ» του Βάσκου και το μοναδικό ερώτημα πια, είναι πού θα σταματήσει το κοντέρ!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0