Πρόσωπα

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ: Τα σπουδαιότερα τουρνουά ενός μεγάλου «what if», και οι επικές μάχες με Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ! (video)

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ: Τα σπουδαιότερα τουρνουά ενός μεγάλου «what if», και οι επικές μάχες με Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ! (video)

Εδώ και μια εβδομάδα, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ παίζει σαν τον παίκτη που θα μπορούσε να είναι, θυμίζοντάς μας τις σπουδαιότερες στιγμές του και τις περιπτώσεις που... κοίταξε στα μάτια Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ!

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες της γενιάς του, έναν από τους πιο fun to watch, αλλά και ένα μεγάλο «απωθημένο» για τους φίλους του τένις, καθώς ποτέ δεν αποτυπώθηκε στα επιτεύγματά του, το αστείρευτο ταλέντο του. Υπάρχουν, όμως, περίοδοι, που συνήθως κρατάνε λίγο, όπου ο Ντιμιτρόφ συνδυάζει αγωνιστική και πνευματική «φόρμα», και παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Αυτό κάνει και στο τουρνουά του Μαϊάμι , όπου απέκλεισε διαδοχικά Αλκαράθ και Ζβέρεβ με τρομερές εμφανίσεις, και ετοιμάζεται για τον τελικό με τον Γιανίκ Σίνερ.

Ποια είναι, λοιπόν τα σπουδαιότερα τουρνουά μιας σπουδαίας καριέρας, που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη;

2014 – Γουίμπλεντον

Το τουρνουά στο οποίο ο Βούλγαρος, στα 23 του έτη, συστήθηκε για τα καλά στον τενιστικό πλανήτη, και από ταλέντο που μοιάζει στον Φέντερερ, έγινε ένας παίκτης που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους κορυφαίους. Αυτό ακριβώς έκανε, διαλύοντας τον Μάρεϊ μέσα στην έδρα του στα προημιτελικά, πριν λυγίσει σε μια οριακή, συγκλονιστική «μάχη» στον ημιτελικό με τον Τζόκοβιτς (4-6, 6-3, 6-7, 6-7).

2017 – Αυστραλιανό Όπεν

Σχεδόν τρία χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να ξαναδούμε μια παρουσία του Ντιμιτρόφ σε ημιτελικά Grand Slam. Αν κρίνουμε, βέβαια, από το «έπος» που μας επεφύλασσε, μάλλον άξιζε η αναμονή. Αντίπαλος ο θρύλος Ραφαέλ Ναδάλ. Μια «τιτανομαχία» διάρκειας πέντε ωρών, στην οποία ο Ισπανός, όπως τόσες και τόσες φορές, έβγαλε νοκ-άουτ τον αντίπαλό του. Ο Ναδάλ επικράτησε με 3-2 (6-3, 5-7, 7-7, 6-7, 6-4). Με το ίδιο σκορ είχε νικήσει στον άλλο ημιτελικό ο Φέντερερ τον Βαβρίνκα, και το «ραντεβού» για εκείνον τον μυθικό τελικό δεν μπορούσε να χαλάσει, παρά την… υπεράνθρωπη προσπάθεια του Ντιμιτρόφ.

2017 - Σινσινάτι

Ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του Ντιμιτρόφ σε «100άρι» τουρνουά. Τζόκοβιτς και Φέντερερ δεν είχαν δώσει το παρόν στο τουρνουά, ενώ ο Κύργιος είχε φροντίσει να «πετάξει» εκτός τον Ναδάλ στα προημιτελικά. Ο Αυστραλός ήταν ο αντίπαλος του Ντιμιτρόφ στον τελικό, όπου ο Βούλγαρος επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-5), για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να απωλέσει ούτε ένα σετ!

2017 - ATP Finals, Λονδίνο

Ο Ντιμιτρόφ ολοκλήρωσε την κορυφαία, με διαφορά, χρονιά της καριέρας του με τον δέοντα τρόπο. Πάλι με τον Τζόκοβιτς απόντα, και με τον Ναδάλ να αποκλείεται στη φάση τον ομίλων, ο Νταβίντ Γκοφάν φρόντισε να αποκλείσει και τον Φέντερερ στα ημιτελικά, και ήταν ο αντίπαλος του Βούλγαρου στον τελικό. Δεν ήταν, βέβαια, καθόλου εύκολος αντίπαλος, αλλά ο Ντιμιτρόφ κατόρθωσε να επικρατήσει με 2-1 σετ (7-5, 4-6, 6-3) και να κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, μέχρι και σήμερα.

2019 - US Όπεν

Μια από τις περιπτώσεις που ο Ντιμιτρόφ, χωρίς να είναι σε κάποια ιδιαίτερη φόρμα, εμφανίστηκε από το πουθενά για να κάνει μια μεγάλη έκπληξη. Θύμα αυτής της έκπληξης, ο Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά. Σε ένα ζευγάρι- πεμπτουσία της τενιστικής φινέτσας, ο Ντιμιτρόφ, με μεγάλη ανατροπή, «σόκαρε» τον Ελβετό θρύλο με 3-2 σετ (3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2), αλλά στα ημιτελικά σα να μην είχε... όρεξη να αντιμετωπίσει το εκ διαμέτρου διαφορετικό τένις του Ντανίλ Μεντβέντεβ, χάνοντας εύκολα με 3-0 σετ.


Αντρέας Φούντας 
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0