Πρόσωπα

Γιαμάλ, Έντρικ και Μέινου: Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καλά… χέρια! (video)

Γιαμάλ, Έντρικ και Μέινου: Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καλά… χέρια! (video)

Μπορεί με τις φανέλες των ομάδων τους οι Γιαμάλ, Έντρικ και Μέινου να κλέβουν τις εντυπώσεις, όμως με την εθνική ομάδα η ιστορία είναι συνήθως διαφορετική. Αυτά τα παιδιά όμως αποδεικνύουν πως δεν είναι απλώς τρία ταλέντα, αλλά ότι έχουν τις προδιαγραφές για να γίνουν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες έληξε και επίσημα, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται και πάλι στα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπαίνουμε για τα καλά στην… τελική ευθεία.

Πριν όμως αποχαιρετήσουμε οριστικά τις εθνικές, αξίζει να γίνει μία ειδική αναφορά σε μερικά ταλέντα που φόρεσαν τη φανέλα της χώρας τους ως παιδιά και όταν ήρθε η ώρα την βγάλουν, είχαν ήδη γίνει άντρες.

Οι Λαμινέ Γιαμάλ, Έντρικ και Κόμπι Μέινου εντυπωσίασαν ξανά το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό, όμως αυτή τη φορά το κατάφεραν με το εθνόσημο στο στήθος.

Το λαμπρό «αστέρι» της Μπαρτσελόνα, ο 16χρονος Γιαμάλ, πέρα από βασικό πλέον γρανάζι των «μπλαουγκράνα», έχει αρχίσει να γίνεται και μόνιμος με την εθνική Ισπανίας. Στα δυνατά φιλικά που έδωσε με Κολομβία και Βραζιλία, ο Γιαμάλ αγωνίστηκε και στα δύο, ενώ απέναντι στη «σελεσάο» συμμετείχε σε ολόκληρο το 90λεπτο, μοιράζοντας και δύο ασίστ στο «χορταστικό» 3-3 (26/03).

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης περιμένουν πως και πως τον Κιλιάν Εμπαπέ, όμως ο 17χρονος Έντρικ ίσως και να τους κλέψει την καρδιά πιο γρήγορα από ό,τι ο Γάλλος σούπερ σταρ.

Η Βραζιλία αναμετρήθηκε με Αγγλία και Ισπανία, με τον νεαρό Έντρικ, όχι απλώς να παίρνει χρόνο συμμετοχής, αλλά να έχει και καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη των ματς. Νικητήριο γκολ απέναντι στα «λιοντάρια» (1-0, 23/03), ενώ βρήκε δίχτυα και απέναντι στους Ισπανούς (3-3, 26/03), μέσα στη μελλοντική του έδρα, το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Σίγουρα στη Μαδρίτη θα ανυπομονούν να τον δουν με τα λευκά της «Βασίλισσας».

Το τελευταίο «διαμαντάκι» που έκλεψε της εντυπώσεις είναι ο Κόμπι Μέινου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε άλλη μία σχεδόν «καμένη» χρονιά των «κόκκινων διαβόλων», ο 18χρονος δείχνει να είναι σανίδα σωτηρίας για τους οπαδούς της ομάδας. Ξεπετάχτηκε ξαφνικά και πλέον ολόκληρο το «Νησί» (και όχι μόνο) ασχολείται με τον νεαρό χαφ.

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο Μάντσεστερ, φυσιολογικά ήρθε και η κλίση του στην εθνική Αγγλίας. Ο «πιτσιρικάς» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα «τρία λιοντάρια» ως αλλαγή στην ήττα από την Βραζιλία (1-0, 23/03), ενώ αγωνίστηκε ως βασικός απέναντι στο Βέλγιο (2-2, 26/03). Μπορεί η Αγγλία να μην πανηγύρισε κάποια νίκη, όμως ο Μέινου πραγματοποίησε δύο άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις και βάζει σημαντική υποψηφιότητα για να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι, για το Euro 2024.


Τρία παιδιά που δεν έχουν κλείσει ακόμη την δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, σπάνε τα διασυλλογικά «σύνορα» και αρχίζουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εθνικές τους ομάδες.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0