Πρόσωπα

Ένα «αλλιώτικο» γκαρντ: Ο… βιονικός Τζον Στόκτον 62άρισε, μα το NBA θα έχει για πάντα τη σφραγίδα του! (video)

Ένα «αλλιώτικο» γκαρντ: Ο… βιονικός Τζον Στόκτον 62άρισε, μα το NBA θα έχει για πάντα τη σφραγίδα του! (video)
Ήταν ένας από τους κορυφαίους γκαρντ όλων των εποχών και ένας από τους πιο «βιονικούς» παίκτες που πάτησαν ποτέ στο παρκέ. Ο Τζον Στόκτον συμπλήρωσε 62 χρόνια ζωής και το BN Sports σας... θυμίζει τα κατορθώματα του με την πορτοκαλί «Θεά»!

Μερικές φορές χρειάζονται οι τίτλοι για να βρεθείς ανάμεσα στους κορυφαίους. Ωστόσο ο Τζον Στόκτον δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία.

Μπορεί να μην φόρεσε ποτέ «δαχτυλίδι» του NBA, όμως έμεινε στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών του «μαγικού» κόσμου, λόγω της ικανότητας του να πασάρει, του απαράμιλλου ταλέντου του, αλλά και της... άρνησής του να απουσιάζει από τα παιχνίδια!  


Ο ίδιος συμπλήρωσε 62 χρόνια ζωής (26 Μαρτίου 1962) και παρά το γεγονός πως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003, εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του NBA, με 15.806 ασίστ σε 1.504 παιχνίδια. Επί της ουσίας, ο Αμερικάνος μοίραζε 10,5 τελικές πάσες ανά ματς στην καριέρα του.

Και όλα αυτά, ενώ ο Στόκτον απουσίασε σε μόλις 22 αγώνες στα 19 χρόνια που αγωνίστηκε στο NBA!

Ο ίδιος ταυτίστηκε με τους Τζαζ, αφού αγωνίστηκε μονάχα στη Γιούτα από το 1984 έως το 2003, την ώρα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, αλλά και του 1996.   

Παράλληλα, στην καριέρα του στο NBA, ο Στόκτον μέτρησε 19.711 πόντους, 3.265 κλεψίματα (κορυφαίος στην ιστορία του NBA), ενώ βρέθηκε σε 10 All-Star παιχνίδια, την ίδια στιγμή που ήταν δύο φορές μέλος, της κορυφαίας 5άδας της καλύτερης μπασκετικής Λίγκας του κόσμου.  



Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0