Πρόσωπα

Έντισον Καβάνι: Ο «γερόλυκος» που έχει μία και μοναδική αγάπη, το… ποδόσφαιρο! (video)

Έντισον Καβάνι: Ο «γερόλυκος» που έχει μία και μοναδική αγάπη, το… ποδόσφαιρο! (video)

Ακόμη και στα 37 του ο Έντισον Καβάνι κάνει «μάγεια» στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν επέλεξε να πάει στην Σαουδική Αραβία και δικαιώνεται, καθώς βιώνει την αποθέωση από τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς, κάτι που κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να το… εξαγοράσει.

Μέσα στο σώμα του 37χρονου Έντισον Καβάνι είναι συσσωρευμένη ολόκληρη η αγνή ποδοσφαιρική αγάπη για το άθλημα. Ο Ουρουγουανός φορ δεν επέλεξε να φύγει για τα… πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας και αντί αυτού διάλεξε να φορέσει την ιστορική φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.  

Αν και σε ηλικία «συνταξιοδότησης» ο Καβάνι αφήνει και την ψυχή του στο χορτάρι, κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί, κάτι που δεν είναι και σπάνιο.

Εικόνα

Η σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά για τον Ουρουγουανό και το 2024 μοιάζει να είναι η… χρονιά του. Μέσα στο έτος έχει αγωνιστεί εννέα συνολικά φορές και μετράει έξι τέρματα.

Καθόλου άσχημα νούμερα, όμως το αποκορύφωμα αποτελεί η χθεσινή του εμφάνιση, στην επιβλητική νίκη της Μπόκα επί της Σέντραλ Νόρτε, για το κύπελλο της Αργεντινής (3-0, 24/03). Εκεί ο Καβάνι πέτυχε δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του, ένα εκ των οποίων ήταν σκέτη «μαγεία».

Στο 56ο λεπτό ο Μαρεντιέλ σέντραρε μέσα στην περιοχή, με σκοπό να βρει τον επιθετικό του στην κίνηση. Όμως η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο πίσω από την κίνηση του Καβάνι.

Σαν γνήσιος Ουρουγουανός όμως, ο Έντισον δεν παράτησε την φάση και επιχείρησε ένα «ψαλιδάκι» στέλνοντας με μαεστρικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα.

Είναι εύκολα κατανοητό για τον οποιονδήποτε πως ο εκφωνητής έχασε το μυαλό του, όπως και οι χιλιάδες οπαδοί που αποθέωσαν τον Έντισον Καβάνι για την ποδοσφαιρική του ευφυΐα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0