Πρόσωπα

Ο Έντρικ έτοιμος να «κατακτήσει» τον κόσμο: Σημάδεψε Βραζιλία, Wembley και τώρα, σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Ο Έντρικ έτοιμος να «κατακτήσει» τον κόσμο: Σημάδεψε Βραζιλία, Wembley και τώρα, σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Ο 17άχρονος Έντρικ «έγραψε» ιστορία στο Wembley και η Βραζιλία έχει έναν παραπάνω λόγο για να πανηγυρίσει τη φιλική νίκη επί της Αγγλίας.

Νίκη γοήτρου πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου (23/03) η Βραζιλία απέναντι στην Αγγλία, την οποία νίκησε στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση με 1-0 μέσα στο Wembley.

Καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Ντοριβάλ που πίεζε από την αρχή για να βρει το γκολ. Το οποίο τελικά ήρθε στο 80ό λεπτό από ένα ανερχόμενο αστέρι της «σελεσάο», τον 17άχρονο Έντρικ.

Ο «πιτσιρικάς» ήρθε από τον πάγκο στο 71’ για να δώσε μερικά λεπτά αργότερα τη λύση πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της βραδιάς, μετά από αντεπίθεση των Βραζιλιάνων.


Ο Έντρικ είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2022 από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ. Το «next big thing» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, θα ενσωματωθεί στη «Βασίλισσα» το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς ακόμη αγωνίζεται στην Παλμέιρας, βάσει της συμφωνίας που είχαν κάνει οι δύο ομάδες.


Απέναντι στην Αγγλία, σημείωσε μόλις την τρίτη του συμμετοχή με τη φανέλα της «σελεσάο» σκοράροντας παράλληλα το «παρθενικό» του γκολ.

Μεγάλη στιγμή για το παιδί-θαύμα της Βραζιλίας που πανηγύρισε έξαλλα το γκολ. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε. Παρότι επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση, έχει τη δική του αξία και σημασία.

Και αυτό, γιατί ο Έντρικ, σε ηλικία 17 ετών και 246 ημερών «έπιασε» τον Ρονάλντο και πρόσθεσε το όνομά του σε αυτά των νεαρότερων ηλικιακά παικτών βρίσκουν δίχτυα για τη Βραζιλία. Τελευταία φορά που είχε γινεί αυτό ήταν το 1994, όταν το «Φαινόμενο» σκόραρε απέναντι στην Ισλανδία σε ένα φιλικό ματς (3-0).

Παράλληλα, ο Έντρικ έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα μέσα στο Wembley είτε σε συλλογικό, είτε σε διεθνές επίπεδο. Ένα γκολ που σηματοδότησε τη δωδέκατη νίκη της Βραζιλίας επί των «τριών Λιονταριών» σε σύνολο 27 αναμετρήσεων που έχουν παίξει ως αντίπαλοι.


Ήδη στα 17 του, ο Έντρικ ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της καριέρας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης να περιμένει, με τη σειρά της, πώς και πώς την άφιξή στο σύλλογο.

Οι Τζο Κόουλ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, έσπευσαν να… αποθεώσουν τον μικρό, «στάζοντας» μέλι.

«Θυμίζει τον Ρομάριο στη σωματοδομή και στον τρόπο που ‘’κρύβει’’ την μπάλα. Είναι εξαιρετικός», σχολίασε ο Κόουλ, με τον Σίλβα να προσθέτει:

«Είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα, δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα για τον ίδιο. Περιμέναμε να τον δούμε, μπήκε μέσα και τα πήγε θαυμάσια».


Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έντρικ έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και η Βραζιλία με τη Ρεάλ Μαδρίτης έναν επιπλέον λόγο να χαμογελούν!

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0