Πρόσωπα

Αν το «what if» είχε έδρα, θα ήταν στη… Βόρεια Κορέα: Όλοι θα έπρεπε να ξέρουμε τον Χουάν Κουάν-Σονγκ!

Αν το «what if» είχε έδρα, θα ήταν στη… Βόρεια Κορέα: Όλοι θα έπρεπε να ξέρουμε τον Χουάν Κουάν-Σονγκ!

Το 2019 η Γιουβέντους έφερνε στο Τορίνο τον Χουάν Κουάν-Σονγκ, έναν 21χρονο πιτσιρικά, που είχε το προσωνύμιο ο «Βορειοκορεάτης Κριστιάνο Ρονάλντο». Ωστόσο, η ιστορία της ζωής του από τότε, έγινε μια από τις πιο τρελές στην ιστορία των σπορ!

Πολλές φορές ακούμε χώρες να «βαφτίζουν» τα ποδοσφαιρικά τους ταλέντα, με το παρατσούκλι ο νέος Μέσι ή ο νέος Ρονάλντο.

Έτσι συνέβη και στην Βόρεια Κορέα. Τον τίτλο του «Βορειοκορεάτη Κριστιάνο Ρονάλντο» τον είχε ο Χουάν Κουάν-Σονγκ, ένας πιτσιρικάς που στα 17 του ταξίδεψε στην Ιταλία, για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Το 2017, η μεταγραφή του στην Κάλιαρι θα άλλαζε για πάντα την ζωή του. Μεγαλύτερη στιγμή του, μέχρι και σήμερα, παραμένει το πρώτο του γκολ στα μεγάλα σαλόνια της Ιταλία. Αντίπαλος της ομάδας του η Τορίνο, με τον Βορειοκορεάτη να μπαίνει αλλαγή στο 81ο λεπτό και να σκοράρει στο 90’ με κεφαλιά, για να μειώσει σε 3-2 για τον σύλλογο από την Σαρδηνία. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι, πως τερματοφύλακας της Τορίνο ήταν ο Τζο Χαρτ και με αυτό του το γκολ ο Χουάν έγινε ο πρώτος Βορειοκορεάτης, που σκόραρε στην Serie A! Ωστόσο, από τότε η ποδοσφαιρική καριέρα του «νέου Ρονάλντο» πήρε την κατιούσα.



Ακολούθησαν τρεις αλλεπάλληλοι δανεισμοί στην Περούτζια, πριν έρθει τον Γενάρη του 2020 η Κ23 της Γιουβέντους να αποκτήσει τον Βορειοκορεάτη έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφού πρώτα είχε προηγηθεί ένας εξάμηνος δανεισμός στην ομάδα από το Τορίνο.

Μόλις επτά μέρες από την αγορά στην «Γηραιά Κυρία», ο Χουάν θα αποχαιρετούσε τον σύλλογο, για χάρη της Αλ Ντουχαΐλ, που έβγαλε από τα ταμεία της 7 εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει δικό της. Με την ομάδα από το Κατάρ πρόλαβε να καταγράψει συνολικά 12 εμφανίσεις, πριν εξαφανιστεί για τρεις ολόκληρες σεζόν!

Ο λόγος; Η απαγόρευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε Βορειοκορεάτες να εργάζονται στο εξωτερικό! Με τον Ο.Η.Ε να «τελειώνει» το συμβόλαιο του Χουάν με την Αλ Ντουχαΐλ, απαγορεύοντας στον ίδιο να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Ο Βορειοκορεάτης δεν μπορούσε να γυρίσει ούτε στη χώρα του, αφού εξαιτίας του Covid-19, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας απαγόρευσε όλες τις πτήσεις εντός συνόρων, έτσι ο 22χρονος γύρισε πίσω στη Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ρώμη.

Τα χρόνια περνούσαν και ο Χουάν δεν είχε κάνει την εμφάνιση του. Όλα αυτά μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, όταν και σκόραρε με την εθνική του ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ απέναντι στην Μυανμάρ και μας θύμισε την «τρελή» του ιστορία.

Πλέον, αγωνίζεται στην 4.25 Τσέγιουκταν της χώρας του, παραμένοντας μέχρι και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα «What if» του ποδοσφαίρου, που όσο γρήγορα εμφανίστηκαν, τόσο γρήγορα εξαφανίστηκαν, αλλά και με έναν απίθανο τρόπο!

Διονύσης Καλαϊζής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0