Πρόσωπα

Πώς βρέθηκε ο Μιτάι στα «ραντάρ» της Γιουβέντους και τι θα σημαίνει ένα deal, για την ΑΕΚ; (video)

Πώς βρέθηκε ο Μιτάι στα «ραντάρ» της Γιουβέντους και τι θα σημαίνει ένα deal, για την ΑΕΚ; (video)
Οι εμφανίσεις με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, το «συμβόλαιο» με την εθνική ομάδα της Αλβανίας, ο Ιταλός ατζέντης και η ΑΕΚ που «τρίβει» τα χέρια της.
Η Tuttomercato έφερε στο «φως» μία λίστα ταλέντων, που εξετάζονται από τη Γιουβέντους. Τα ελληνικά... μάτια, σταμάτησαν στο όνομα του Μάριο Μιτάι, όπως ήταν πολύ λογικό.

Ο 20χρονος Αλβανός αριστερός μπακ αγωνίζεται στη Λοκομοτίβ Μόσχας, για δεύτερη σεζόν, ωστόσο «ανδρώθηκε» στις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Με τη φανέλα κατέγραψε τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις και μέσω αυτών, κλήθηκε και έγινε διεθνής, με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Το καλοκαίρι του 2022, έναντι του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ, αποχώρησε από την «Ένωση»! Ένα deal, που παραμένει στο Top-5 των πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ!

Τι έκανε από τότε κι έπειτα, όμως, ώστε να είναι στα «ραντάρ» ενός συλλόγου, όπως η Γιουβέντους;

Τόσο την περσινή σεζόν, αλλά κυρίως τη φετινή, ο Μάριο Μιτάι πήρε πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Και πέρυσι είχε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά φέτος, με τις ίδιες εμφανίσεις, έχει ξεπεράσει ήδη τα 583 αγωνιστικά λεπτά, φτάνοντας τα 749!

Αγωνίζεται, δηλαδή, τουλάχιστον 55' ανά ματς, κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα της Αλβανίας.

Και υπερβολή σε αυτό, δεν υπάρχει, αφού στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο!

mitaj_mario.jpg

Από τη στιγμή που όλα αυτά, συμβαίνουν ενώ διανύει το 20ο έτος της ηλικίας του, προφανώς, και μεγάλες ομάδες θα τσεκάρουν στενά την περίπτωσή του.

Άλλωστε, το γραφείο που τον εκπροσωπεί ανήκει στον μεγάλο Ιταλό ατζέντη, Σίλβιο Παλιάρι. Οπότε το ενδιαφέρον από τη γειτονική χώρα, δεν προκαλεί έκπληξη.

Αν θα προχωρήσει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους; Μάλλον είναι νωρίς για να απαντηθεί. Η ΑΕΚ, πάντως, έχει φροντίσει και γι' αυτό, αφού σε περίπτωση που υπάρξει deal, διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 15%.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0