Πρόσωπα

«Από πότε και πόσα ματς;»: Ελλάδα και... τέλος στο απίστευτο σερί του Γκριεζμάν στη Γαλλία, που «κρατά» πριν το δεύτερο Μουντιάλ της! (video)

«Από πότε και πόσα ματς;»: Ελλάδα και... τέλος στο απίστευτο σερί του Γκριεζμάν στη Γαλλία, που «κρατά» πριν το δεύτερο Μουντιάλ της! (video)

Εθνική Γαλλίας χωρίς Γκριεζμάν γίνεται; Αναγκαστικά ναι. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης λόγω ενός τραυματισμού δεν θα βρεθεί στις κλήσεις της του Ντιντιέ Ντεσάν και το κυριότερο όλων, δεν θα αγωνιστεί με την «τρικολόρ» φανέλα μετά από μία γεμάτη επταετία.

Η λέξη «βιονικός» για τον Αντουάν Γκριεζμάν, με την Εθνική Γαλλίας τουλάχιστον, δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο για να τον χαρακτηρίσει.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βρει και πάλι τον καλό του εαυτό και είναι πιο επιδραστικός από ποτέ, στο παιχνίδι της ομάδας του Σιμεόνε. Όμως ένας τραυματισμός στον αστράγαλο, δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί με τους αγαπημένους του «μπλε».

Για πολλούς αυτή η απουσία δεν λέει πολλά, ίσως και τίποτα. Για την Γαλλία όμως είναι κάτι το… πρωτόγνωρο.  

Ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Γκριεζμάν για τα ερχόμενα φιλικά με Γερμανία και Χιλή.

Η αγάπη του για το εθνόσημο είναι μεγάλη και οι συμμετοχές του, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Γκριεζμάν διατηρεί ένα αδιάσπαστο σερί συνεχόμενων αγώνων, που όμοιο του δύσκολα θα βρει κανείς. 

Έχει αγωνιστεί για τουλάχιστον ένα λεπτό, τα τελευταία επτά χρόνια και συνολικά 84 παιχνίδια. Ένα νούμερο πραγματικά αδιανόητο για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Προηγούμενο ρεκόρ της Εθνικής, ήταν 44 παιχνίδια, το οποίο κατείχε ο Πατρίκ Βιεϊρά, με τον Γκριεζμάν να το… θρυμματίζει.   

Από ένα 4-0 επί της Ολλανδίας, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (31/08/2017), έως και την αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδος (2-2, 21/11/2023), ο Γάλλος ήταν διαθέσιμος και χρησιμοποιήθηκε σε κάθε πιθανή αναμέτρηση. Στο διάστημα αυτό σκόραρε συνολικά 28 γκολ, μοίρασε 30 ασίστ, ενώ σήκωσε και ένα Μουντιάλ.


Ο Γκριεζμάν αποτελεί ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Ντεσάν, καθώς τον χρησιμοποιεί κυρίως στην μεσαία γραμμή και πίσω από τον προωθημένο επιθετικό, που συνήθως είναι ο Ζιρού. Με αυτόν τον τρόπο, «θυσιάζει» κάποιες από τις επιθετικές του αρετές, εκμεταλλεύεται όμως απόλυτα την δημιουργικότητα του.

Τώρα όμως, έστω και σε δύο φιλικές αναμετρήσεις, θα κάτσει στα… πιτς. Το μόνο σίγουρο είναι, πως πρόκειται να του φανεί ιδιαίτερα περίεργο.   

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0