Πρόσωπα

Οι δύο κορυφαίοι Τζέιμς μιλούν γι’ αυτόν: Ο Μάρκους Τσοχώνης ή αλλιώς ο Έλληνας που «τρελαίνει» το NCAA! (video)

Οι δύο κορυφαίοι Τζέιμς μιλούν γι’ αυτόν: Ο Μάρκους Τσοχώνης ή αλλιώς ο Έλληνας που «τρελαίνει» το NCAA! (video)

Θα φανταζόταν κανείς ότι ένας Έλληνας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του ΛεΜπρόν, όσο και του Μάικ Τζέιμς; Για τον Μάρκους Τσοχώνη, που συνεχίζει να… ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο March Madness του NCAA, όλα είναι δυνατά.

Η «τρέλα του Μαρτίου» στο κολεγιακό μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει και ελληνικό… άρωμα.

Ο λόγος για τον Marcus Tsohonis ή ελληνιστί, Μάρκος Τσοχώνης που εν καιρώ March Madness έχει βαλθεί να… τρελάνει τους Αμερικάνους.

tsohonis_wagner_1113.jpg

Συγκεκριμένα, τώρα που επικρατεί ο… χαμός στο NCAA το κολέγιο του Τσοχώνη, το Long Beach, προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης επικρατώντας με 74-70 του UC Davis. Φυσικά, εκείνος που έλαμψε δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα ομογενή που συγκέντρωσε 25 πόντους με 4/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Ο Τσοχώνης, έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, που ονομάζεται Σοφία, με τις ρίζες του να φτάνουν στη Λακωνία. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ διανύει την πέμπτη και τελευταία σεζόν της κολεγιακής του καριέρας και μετράει φέτος 17,8 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1,3 κλεψίματά κατά μέσο όρο, ενώ είναι απόφοιτος του Jefferson High School στο Πόρτλαντ.

Ο γεννημένος στις 12 Μαΐου του 2000 παίκτης του κολεγιακού μπάσκετ έχει στη… φύση του το σκοράρισμα, ενώ απολαμβάνει εξίσου να δημιουργεί, αφού όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Μπορώ να σκοράρω όταν το θελήσω, αλλά μπορώ και να μοιράσω τη μπάλα. Μπορώ να παίξω και χωρίς τη μπάλα».

duquesne_main_0205.jpg

Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική φορά που ο δικός μας Τσοχώνης βρέθηκε στο προσκήνιο τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω του εξαιτίας των ικανοτήτων του.

Η πιο απίθανη εμφάνισή του έλαβε χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον περασμένο Δεκέμβρη, αφού ήταν εκείνος που «αμαύρωσε» την επιστροφή του γιου του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι μετά την περιπέτεια της υγείας του, στα παρκέ του NCAA.

Στις κερκίδες βρισκόταν φυσικά ο «Βασιλιάς» ή αν προτιμάτε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA, για να στηρίξει τον κανακάρη του, όμως αυτός που του τράβηξε την προσοχή δεν ήταν άλλος από τον Τσοχώνη, που αποφάσισε να βγάλει όλη τη μπασκετική του… μαεστρία, μπροστά στον κορυφαίο παίκτη του NBA.

Πιο συγκεκριμένα, σε 28 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 28 πόντους (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 11/13 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο και ήταν φυσικά πρώτος σκόρερ του αγώνα απέναντι στην ομάδα του USC που η παρέα από το Long Beach είχε να κερδίσει από το 1987!

Η καταπληκτική του εμφάνιση, όμως, δεν εντυπωσίασε τον ΛεΜπρόν, αλλά και τον συνονόματό του κορυφαίο σκόρερ της EuroLeague πλέον, που έσπευσε να αποθεώσει τον 24χρονο γκαρντ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφοντας με έμφαση το όνομά του.

Tο ενδιαφέρον είναι αδιαμφισβήτητα πάνω στον ταλαντούχο Ελληνοαμερικανό που με την χαρακτηριστική του αφάνα ή τα χαριτωμένα κοτσιδάκια μένει να δούμε πως θα ολοκληρώσει την κολεγιακή του καριέρα, ως τελειόφοιτος φέτος, με ομάδες ελληνικές και μη να τον παρακολουθούν εξονυχιστικά.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0