Πρόσωπα

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Βασιλιάς» της La Liga στον 21ο αιώνα, μια… ανάσα από την απόλυτη κορυφή! (video)

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Βασιλιάς» της La Liga στον 21ο αιώνα, μια… ανάσα από την απόλυτη κορυφή! (video)

Στην Ελλάδα, αγαπήθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού, όσο κανείς άλλος. Στην Ισπανία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε φροντίζει ώστε να αφήσει το όνομά του στην ιστορία!

Σχετικά Άρθρα

Απολαμβάνει τη φετινή σεζόν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, απολύτως δικαιολογημένα! Ο Βάσκος τεχνικός, με ένα γήπεδο… λάβα σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση, όχι μόνο «χτυπά» 4άδα στη La Liga, αλλά έχει ήδη εξασφαλίσει μία θέση για τον τελικό του Copa Del Rey!

Ο σύλλογος από τη χώρα των Βάσκων, διανύει εξαιρετική περίοδο. Στην τρίτη θητεία του «txingurri» στην τεχνική ηγεσία της ομάδας κάνει… όνειρα για «αστέρια».

Η Μπαρτσελόνα «διέλυσε» την Ατλέτικο στη Μαδρίτη με 3-0 (17/03), κάτι που σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπιλμπάο κόντρα στην Αλαβές (16/03, 2-0), έφερε το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε στην 4η θέση της βαθμολογίας, εννέα «στροφές» πριν το φινάλε!

Όμως, πέρα από την πιθανότητα για ένα εισιτήριο στο Champions League της επόμενης περιόδου, κομβική σημασία θα έχει φυσικά και η κατάκτηση του Κυπέλλου, σε περίπτωση που επιτευχθεί. Και αυτό, διότι οι Βάσκοι δεν έχουν φτάσει στον συγκεκριμένο τίτλο, εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια!

Γίνεται λοιπόν ευκόλως αντιληπτό, ότι η σεζόν είναι ιδιαίτερη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού. Το ματς με την Αλαβές ωστόσο, έκρυβε ένα… ορόσημο!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κοοουτσάρει πλέον σε 510 παιχνίδια, στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα. «Έπιασε» με τον τρόπο αυτόν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Χοακίν Καπαρός.

Πέρα από την Μπιλμπάο, έχει βρεθεί ως προπονητής στις Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα, κατακτώντας μάλιστα με τους «μπλαουγκράνα» το πρωτάθλημα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις!

Οσονούπω, η εν λόγω… κορυφή πρόκειται να είναι αποκλειστικά δική του. Ο ίδιος όμως, σκέφτεται μόνο την ομάδα του και την αγάπη που «τρέφει» για εκείνη, θέλοντας να ζήσει μαζί της στιγμές, που θα επαναφέρουν στις μνήμες κάποιες αντίστοιχες από τις ένδοξες του παρελθόντος!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0