Πρόσωπα

«Μυθικός» Ελ Κααμπί: Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, «ντύθηκε» Αντωνιάδης και... έγραψε ιστορία! (video)

«Μυθικός» Ελ Κααμπί: Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, «ντύθηκε» Αντωνιάδης και... έγραψε ιστορία! (video)

Οι «υψηλές πτήσεις» του Ελ Κααμπί τον βάζουν σε «κλίμακα» μέτρησης... Αντωνιάδη! Πώς ο «φονιάς» του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το ελληνικό ρεκόρ σε μία σεζόν, σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις!

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι ο φορ που έψαχνε ο Ολυμπιακός και γενικά ένας επιθετικός που γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της θέσης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που «μυρίζει» το γκολ και με τις σωστές τοποθετήσεις του στο «κουτί» έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμος στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Με τα δύο του τέρματα, στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (14/3, 6-1) στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα, ο Μαροκινός έφτασε τα 10 τέρματα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και άγγιξε ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ, το οποίο κρατά από την περίοδο του Αντώνη Αντωνιάδη στον Παναθηναϊκό, κατά την αλησμόνητη πορεία προς τον τελικό του Wembley, την σεζόν 1970/1971.

Τότε, ο θρυλικός επιθετικός του «τριφυλλιού» είχε σημειώσει 10 γκολ σε 9 παιχνίδια.

Ο Ελ Κααμπί έφτασε τα 10 γκολ σε 14 παιχνίδια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μαροκινού, εν αντιθέσει με το επίτευγμα του θρυλικού Αντωνιάδη, είναι πως θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει τους αριθμούς του, με δεδομένο πως οι Πειραιώτες μετά την σπουδαία αποψινή (14/03) νίκη-πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα συνεχίσουν στους «8» της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα ευρωπαϊκά γκολ που έχει σημειώσει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν:

    • Πλέι οφ Europa League: ΟλυμπιακόςΤσουκαρίτσκι (2 γκολ)
    • Όμιλοι Europa League / 1η Αγωνιστική: ΟλυμπιακόςΦράιμπουργκ (2 γκολ)
    • Όμιλοι Europa League / 6η Αγωνιστική: ΟλυμπιακόςΜπάτσκα Τόπολα (1 γκολ)
    • Νοκ άουτ φάση Conference League: ΟλυμπιακόςΦερεντσβάρος (1 γκολ)

    • Νοκ άουτ φάση Conference League: ΦερεντσβάροςΟλυμπιακός (1 γκολ)
    • Φάση των «16» Conference League: ΟλυμπιακόςΜακάμπι Τελ Αβίλ (1 γκολ)
    • Φάση των «16» Conference League: Μακάμπι Τελ ΑβίλΟλυμπιακός (2 γκολ)

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα περισσότερα γκολ του Ελ Κααμπί έχουν έρθει τον τελευταίο ένα μήνα και μάλιστα, σε αναμετρήσεις που έχουν ειδική βαρύτητα (βλ. Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ), καθώς διακυβεύονται προκρίσεις.

Μένει να δούμε, τι άλλο μπορεί να φέρει αυτή η εκπληκτική χρονιά στον επιδέξιο φορ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «πολιορκητικό κριό» της ομάδας του Ισπανού προπονητή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0