Πρόσωπα

«Οι κατάλληλες ευκαιρίες»: Ο... άλλος Μπερνάρ επί Τερίμ και ο ένας μήνας, που ίσως άλλαζε τα πάντα (video)

«Οι κατάλληλες ευκαιρίες»: Ο... άλλος Μπερνάρ επί Τερίμ και ο ένας μήνας, που ίσως άλλαζε τα πάντα (video)
Οι δηλώσεις του Μπερνάρ στο BN Sports, είναι ένα «μάθημα» προς όλους. Το timing, αλλά και οι πάρα πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν, προτού κριθεί κάποιος σκληρά.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού (10/03, 1-3), στο πλαίσιο της πρεμιέρας των Play Offs της Stoiximan Super League, με τον Μπερνάρ να είναι εκ των διακριθέντων των «πράσινων».

Μια ασίστ, τρεις πάσες - «κλειδιά» και 59 επαφές με την μπάλα μέτρησε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στο Φάληρο, ο οποίος μετά την έλευση του Φατίχ Τερίμ στο «τριφύλλι», δείχνει σαν να αγωνίζεται με... φτερά στα πόδια.


Μπορεί ο 31χρονος να αποχωρεί στο φινάλε της σεζόν και να ετοιμάζεται να επαναπατριστεί για λογαριασμό της... αγαπημένης του Ατλέτικο Μινέιρο, όμως είναι πλήρως αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό και δεν έχει επηρεαστεί από την επικείμενη αποχώρηση του από τον σύλλογο.

Αντιθέτως, οι καλύτερες εμφανίσεις του Μπερνάρ με τους «πράσινους» πραγματοποιήθηκαν, αφότου έγινε γνωστό πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από την ομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Γι' αυτό το λόγο, αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν πως το καλό πρόσωπο που έδειξε το τελευταίο διάστημα, οφείλεται στο ηθικό του, το οποίο ανυψώθηκε όταν ετοίμασε... βαλίτσες για το σπίτι του!

Κι όμως, ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο BNSports ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα.

«Τα παιδιά στα αποδυτήρια με κοροϊδεύουν συνέχεια, καθώς αφού υπέγραψα στην καινούργια μου ομάδα, ξεκίνησα να μοιράζω ασίστ και να βάζω γκολ. Δεν είναι επειδή νιώθω πιο απελευθερωμένος, είναι επειδή μου δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπερνάρ.

Η αλήθεια είναι πως με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, ήταν λίγες οι φορές που ο Μπερνάρ έδειξε το... πραγματικό του πρόσωπο. Και βάσει εκείνων των επιδόσεών του, ο Παναθηναϊκός λογικά αποφάσισε να μην ανανεώσει, ένα πάρα πολύ υψηλό συμβόλαιο.

Στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό, αυτό μπορεί να συμβεί, αφού η απόδοση ενός ποδοσφαιριστή, αλλά και όσα προσφέρει ένας παίκτης, οφείλονται σε πολλούς παράγοντες.

Ένας από αυτούς, είναι και το αν θα καταφέρει να «κουμπώσει» πλήρως, με τον προπονητή του (σε αγωνιστικό πλαίσιο) και εάν ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο κατορθώσει να πάρει όσα χρειάζεται από την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός «έκρινε» τον Μπερνάρ από την παρουσία του στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς ο Φατίχ Τερίμ ηταν μόλις έναν μήνα στον «πράσινο» πάγκο, όταν γνωστοποιήθηκε ότι ο Μπερνάρ θα αποχωρήσει από το «τριφύλλι».


Πόσο διαφορετική θα ήταν όμως η κατάσταση εάν ο Τούρκος τεχνικός είχε έρθει νωρίτερα στον Παναθηναϊκό;

Αναμφίβολα, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Ωστόσο, εάν ο Μπερνάρ πραγματοποιούσε τις ίδιες εμφανίσεις και πριν την έλευση του Τερίμ, το σίγουρο είναι πως θα έβαζε σε σοβαρές σκέψεις τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» για μια πιθανή επέκταση του συμβολαίου του.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0