Πρόσωπα

Ο Κέβιν λάτρευε τη Λίβερπουλ, αλλά για τον Ντε Μπρόινε το Άνφιλντ είχε μόνο... γιουχάρισμα! (video)

Ο Κέβιν λάτρευε τη Λίβερπουλ, αλλά για τον Ντε Μπρόινε το Άνφιλντ είχε μόνο... γιουχάρισμα! (video)

Στο ντέρμπι «τιτάνων» στο Άνφιλντ, άπαντες είδαν τον εκνευρισμένο Κέβιν Ντε Μπρόινε να αντικαθίσταται, αρκετά λεπτά πριν τη λήξη, και έσπευσαν να… γιουχάρουν ένα κάποτε «δικό» τους παιδί. Είτε ήξεραν πως ήταν δικό τους, είτε όχι.

Με το ματς μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι (10/03, 1-1) να βρίσκεται στην ισοπαλία στο 69ο λεπτό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να περάσει «φρέσκα» πόδια στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας τους «Reds» να πιέζουν ασφυκτικά για την ανατροπή.

Μία εκ των αλλαγών που έκανε, ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, στη θέση του οποίου έβαλε τον Ματέο Κόβασιτς. Η κίνηση αυτή καθόλου δεν άρεσε στον 32χρονο Βέλγο που κατευθύνθηκε προς τον πάγκο φανερά εκνευρισμένος διαφωνώντας με την απόφαση του προπονητή του.  

Αυτό ήταν κάτι που… άρεσε πολύ στους φίλους της Λίβερπουλ και δεν έχασαν την ευκαιρία να το δείξουν. Αρχικά, επιδοκίμασαν την αλλαγή του Ντε Μπρόινε, αλλά στη συνέχεια τον γιούχαραν, πλήρως ικανοποιημένοι που τον είδαν να τσαντίζεται με τον Γκουαρδιόλα. Όταν τελικά το… πήρε απόφαση και κάθισε στον πάγκο, νέος γύρος ειρωνικών χαμόγελων και χειροκροτημάτων τον περίμενε.



Σίγουρα, όμως, αρκετοί θα ήταν αυτοί που ανακουφίστηκαν όταν αποχώρησε από το χορτάρι. Άπαντες ξέρουν τι είναι ικανός να κάνει ο Ντε Μπρόινε, αλλά ίσως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην παιδική του ηλικία ο Βέλγος υποστήριζε τη… Λίβερπουλ!

Στην τρυφερή ηλικία των έντεκα ετών, όντας ακόμη στα «φυτώρια» της Γάνδης είχε δηλώσει φαν της ομάδας, λέγοντας μάλιστα ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στους «Reds», ενώ αγαπημένος του παίκτης ήταν ο Μάικλ Όουεν.


Αρκετά χρόνια μετά, ο ίδιος είχε εξηγήσει πως, λόγω αρκετών συγγενών του που έμεναν στην Αγγλία και υποστήριζαν τη Λίβερπουλ, έγινε και ο ίδιος οπαδός της ομάδας και θαύμαζε τον Όουεν για την ταχύτητά του.  

Έτσι τα έφερε η μοίρα και στο ντέρμπι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, οι φίλοι της Λίβερπουλ «απασφάλισαν» και γιούχαραν έναν «πρώην»… δικό τους.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0