Πρόσωπα

Μάντζιος VS Λουτσέσκου: Κάθε συνάντηση με τον «στρατηγό» φέρνει... πονοκέφαλο στον Ραζβάν! (video)

Μάντζιος VS Λουτσέσκου: Κάθε συνάντηση με τον «στρατηγό» φέρνει... πονοκέφαλο στον Ραζβάν! (video)

Για την αυλαία των Play off της Stoiximan Super League, η Θεσσαλονίκη θα… χωριστεί στα δύο. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη και ο Μάντζιος θα αναμετρηθεί για άλλη μία φορά με τον Λουτσέσκου. Η προϊστορία πάντως είναι συντριπτικά προς το μέρος του... στρατηγού των «κίτρινων».

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν γίνει ιδιαίτερα προπονητοκεντικές, καθώς ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου, εκτός από την καθολική αποδοχή που λαμβάνει, έχει και τεράστια επιρροή στον τρόπο που διαμορφώνεται ολόκληρο το κλαμπ.

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι δύο «ορκισμένοι εχθροί» της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πρόκειται να αναμετρηθούν για την πρεμιέρα των Play off της Stoiximan Super League (10/03), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου από την μία και τον Άκη Μάντζιο από την άλλη. Τι έχουν καταφέρει όμως οι δύο «αρχηγοί» των ομάδων, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις;

paok-aris-playoffs-kosmos.jpg

Για το πρωτάθλημα ο Ρουμάνος, με τον Έλληνα τεχνικό, έχουν αναμετρηθεί συνολικά οκτώ φορές, με τον Μάντζιο να έχει μόλις μία ήττα.

Οι «μονομαχίες» τους, είχαν ξεκινήσει τη σεζόν 2015/16, όταν ο Λουτσέσκου βρισκόταν ακόμη στην Ξάνθη και ο πλέον προπονητής του Άρη, στον Λεβαδειακό. Τότε στη Λιβαδιά η τοπική ομάδα πήρε τη νίκη με 1-0, ενώ το εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε στο 2-2.

Η μοίρα τους έφερε ξανά αντιπάλους το 2017, σε ένα Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-0. Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για τον Μάντζιο ήρθε στην Τούμπα το 2019, σε ένα 3-0 με την ομάδα του Πανιωνίου.

Τα χρόνια περνούσαν, με τους δύο άντρες να αλλάζουν ομάδες και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2021, για να τους ξανά δούμε αντιμέτωπους. Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τον Άρη και δέχθηκε μία «πικρή» ήττα με 1-0 και τον Άκη Μάντζιο να βρίσκει ξανά τα… κουμπιά του Λουτσέσκου.

Την επόμενη σεζόν, ο δρόμος του Έλληνα τεχνικού, τον οδήγησε στην Τρίπολη και τον Αστέρα. Εκεί αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν μία φορά εντός έδρας και πάλι χωρίς να ηττηθεί, σε ένα «χορταστικό» 2-2 (13/02/ 2023).

Η 7η και 8η φορά που τα «ξίφη» των δύο διασταυρώθηκαν, ήταν τη  φετινή σεζόν, με τον Άρη να φεύγει αλώβητος από την έδρα του ΠΑΟΚ (0-0, 17/02), ενώ στο Κλεάνθης Βικελίδης τον «λύγισε» με 2-1 (01/07).

ipiccy_image_-_2024-03-09T203305.607.jpg

Το πρόσημο του Άκη Μάντζιου στις αναμετρήσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι άκρως θετικό, μετρώντας συνολικά μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία μοναδική ήττα (πάντα στα πλαίσια του πρωταθλήματος).

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0