Πρόσωπα

«Χάνεται αυτό το ρεκόρ;»: Απόψε ο Τζέιμς γράφει ιστορία, απέναντι στον... αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα! (video)

«Χάνεται αυτό το ρεκόρ;»: Απόψε ο Τζέιμς γράφει ιστορία, απέναντι στον... αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα! (video)

Η 7η Μαρτίου του 2024, ενδέχεται να είναι ξεχωριστή για τον Μάικ Τζέιμς, αφού βρίσκεται μία... ανάσα, από το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague! Κι αν κρίνουμε από τους πόντους που χρειάζεται και τον μέσο όρο του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, το ρεκόρ δεν χάνεται!

Η ημέρα που ο Μάικ Τζέιμς περίμενε, φαίνεται πως έχει φτάσει και τα «φώτα», στην 28η αγωνιστική της EuroLeague, θα είναι όλα επάνω του.

Η... καλαθομηχανή από το Πόρτλαντ χρειάζεται μόλις 12 πόντους για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague.
Οι 4.444 πόντοι που μετρά ο Αμερικάνος γκαρντ στη διοργάνωση, θα πρέπει να γίνουν 4.456 μετά την εντός έδρας αναμέτρηση της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα (07/03, 20:00), έτσι ώστε ο... Mr. Natural να χριστεί «βασιλιάς» στην κατηγορία των πόντων της EuroLeague.

Φυσικά, πρώτος στόχος των Μονεγάσκων είναι η νίκη, ωστόσο ο Τζέιμς θα έχει σίγουρα στο μυαλό του, το ρεκόρ, το οποίο μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως στο... πλευρό του 34χρονου είναι και η προϊστορία. Και αυτό, διότι ο ίδιος έχει... κέφια κάθε φορά που συναντά τον Ερυθρό Αστέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως απέναντι στη σερβική ομάδα, ο Τζέιμς μέτρα στην καριέρα του 17 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο... 70% των παιχνιδιών κόντρα στον σύλλογο από το Βελιγράδι έχει σημειώσει πάνω από 12 πόντους. Όσους χρειάζεται δηλαδή για να «σπάσει» το πολυπόθητο ρεκόρ.
Με αυτά τα δεδομένα και λόγω της «δίψας» του Τζέιμς να ανέβει στην κορυφή της σχετικής λίστας, δεν φαίνεται... να υπάρχει τρόπος που θα κρατήσει τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, μακριά από το ρεκόρ, μετά το πέρας της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Συνεπώς, η αναμέτρηση της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα αναμένεται να έχει ξεχωριστή σημασία για τον Τζέιμς, ο οποίος, σε περίπτωση που κατορθώσει να πετύχει τους 12 πόντους που χρειάζεται, θα αποθεωθεί από το κοινό και από τους συμπαίκτες του, ενώ το παιχνίδι θα... σταματήσει για χάρη του!

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0