Πρόσωπα

Χαλιμπάρτον και Πέισερς βρίσκονται... επίσημα σε κρίση! (video)

Χαλιμπάρτον και Πέισερς βρίσκονται... επίσημα σε κρίση! (video)

Μετά την επιστροφή του Χαλιμπάρτον από τον τραυματισμό του, οι αριθμοί του έχουν υποστεί… ελεύθερη πτώση και οι Πέισερς έχουν πάψει να θυμίζουν την επιθετική μηχανή του πρώτου μισού της σεζόν. Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Αν αναρωτιόμασταν ποιος παίκτης έκανε το μεγαλύτερο θόρυβο στο NBA μέσα στο 2023, με κριτήριο τη βελτίωση και την εξέλιξή του, πολλοί θα δίναμε ως απάντηση τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον.

Ο γκαρντ των Πέισερς, λόγω του πολύ ιδιαίτερου τρόπου παιχνιδιού του, αλλά και των ασύλληπτων αριθμών που κατέγραφε, θεωρήθηκε από πολλούς -και όχι άδικα- ως το next big thing του ΝΒΑ στη θέση του άσου.

Η σεζόν 2023-24, λοιπόν, ξεκίνησε με τον Χαλιμπάρτον να είναι ένα από τα πιο hot ονόματα της θέσης. Η παρουσία του στο πρώτο μισό της σεζόν, όχι απλά δικαίωσε τις προσδοκίες, αλλά τις ξεπέρασε κατά πολύ, με τους Πέισερς να «χτίζουν» γύρω από το μοναδικό παιχνίδι του μια από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις στο NBA.

Το 2024, δεν έχει μπει με τον καλύτερο τρόπο για τον Χαλιμπάρτον και την ομάδα του. Στις 8 Ιανουαρίου, ο 24χρονος πλέον γκαρντ (έκλεισε τα 24 στις 29 Φεβρουαρίου) υπέστη μια θλάση πρώτου βαθμού, που τον κράτησε εκτός από τα 10 εκ των 11 επόμενων παιχνιδιών της ομάδας του. Από τη στιγμή που επέστρεψε, στην ήττα των Πέισερς στη Βοστόνη από τους Σέλτικς (129-124, 31/01), μέχρι και σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει εντελώς, με 15 παιχνίδια να έχουν μεσολαβήσει.

Στα παιχνίδια αυτά, λοιπόν, οι Πέισερς, μετρούν 7 νίκες και 8 ήττες, με το ρεκόρ τους, από 27-20 που ήταν, να έχει γίνει  πλέον 34-28.

Όσον αφορά τον Χαλιμπάρτον, η πτώση των αριθμών του είναι ραγματικά ραγδαία στα 15 τελευταία παιχνίδια, σε σχέση με τα 34 πρώτα του στη σεζόν.

Αναλυτικά:

 

 34 πρώτα παιχνίδια

15 τελευταία παιχνίδια

Πόντοι

24.2

14.5

Ριμπάουντ

4.3

2.9

Ασίστ

12.7

8.5

Εντός Παιδιάς (%)

49.6

44

Τρίποντα (%)

40.4

32

Βολές (%)

86.8

79.3

Τόσο ο Χαλιμπάρτον, όσο και οι Πέισερς, αποτελούσαν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, και έναν από τους πιο fun-to watch συνδυασμούς στο NBA.

Η προσθήκη του Σιάκαμ «σκόρπισε» ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό γύρω από την ομάδα, με πολλούς να τη θεωρούν απειλή ακόμα και για τους Σέλτικς στην Ανατολική Περιφέρεια.

Αυτήν τη στιγμή, τόσο η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ, όσο και ο ηγέτης της, καλούνται να βγουν από μια κρίση και να δώσουν απαντήσεις σε όσους έχουν αρχίσει να τους θεωρούν «πυροτέχνημα».

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0