Πρόσωπα

Μάρκους Ράσφορντ: «Τιμωρός» στα ντέρμπι, αλλά ποιο το νόημα; (video)

Μάρκους Ράσφορντ: «Τιμωρός» στα ντέρμπι, αλλά ποιο το νόημα; (video)

Ακόμη και στις κακές του βραδιές, ο Ράσφορντ έχει βρει τον τρόπο να «χτυπάει» στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Άγγλος μπορεί να είναι ντεφορμέ, έχει όμως τον τρόπο του να «πληγώνει» τους… γίγαντες της Premier LeagueΒέβαια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το αποτέλεσμα ήταν και πάλι ίδιο, ήττα.

«Αν με υποστηρίζεις καλώς, αν με αμφισβητείς, ακόμη καλύτερα». Αυτή ήταν η ατάκα του Μάρκους Ράσφορντ, μέσα στην εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ και είναι εύλογο να πει κανείς πως, έκανε τα λόγια του πράξη.

Εικόνα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τη «μισητή»  συμπολίτισσα, για την 27η αγωνιστική της Premier League και ο Ράσφορντ, μόλις στο 8ο λεπτό με μία ανεπανάληπτη «ρουκέτα» έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του από νωρίς. Βέβαια στη συνέχεια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, βρήκε τις λύσεις για να ανατρέψει τα δεδομένα και με τους Φόντεν - Χάαλαντ να παίρνει τη νίκη (3-1, 03/03).

Ένα παιδί γέννημα θρέμμα του Μάντσεστερ, γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι, για την πόλη και τους οπαδούς.

Με αυτό το τέρμα ο Άγγλος έφτασε τα συνολικά έξι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και δείχνει πως όσο κακή σεζόν και αν κάνει, στα μεγάλα παιχνίδια δίνει το «παρών».

Και όταν λέμε μεγάλα παιχνίδια, τα εννοούμε όλα. Ο Ράσφορντ έξι γκολ δεν έχει μόνο απέναντι στους «πολίτες», αλλά και σε Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ. Όσο απίθανο και αν ακούγεται, έχει σκοράρει από μισή ντουζίνα τέρματα, σε κάθε μέλος του Big – 5 της Αγγλίας.

Μπορεί ο Ράσφορντ να μην έχει καταφέρει να φτάσει τα… ταβάνια που πίστευαν ή έστω ήλπιζαν οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων», όμως έχει βρει τον τρόπο του να «χτυπάει» εκεί όπου η μπάλα καίει περισσότερο.

Μοναδική ομάδα στην καριέρα του που την έχει «πληγώσει» πάνω από έξι φορές, είναι η Λέστερ, με τον αριθμό να φτάνει στα οκτώ.

Εξαιρώντας τις «αλεπούδες», ο Ράσφορντ από πλευράς παραγωγικότητας αποδίδει καλύτερα εκεί που η Γιουνάιτεντ χρειάζεται κάποιον για να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Εκείνος το κάνει σταθερά, με την απόδοση του όμως, να μην είναι ακόμη η αποδεκτή, συγκριτικά πάντα με το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0