Πρόσωπα

Πάουλο Ντιμπάλα: Ο… αθόρυβος ρέκορντμαν της Serie A, κυνηγά Μπατιστούτα, Κρέσπο και Ιγκουαΐν! (video)

Πάουλο Ντιμπάλα: Ο… αθόρυβος ρέκορντμαν της Serie A, κυνηγά Μπατιστούτα, Κρέσπο και Ιγκουαΐν! (video)

Μπορεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να μην… ασχολείται με τον Πάουλο Ντιμπάλα όσο παλαιότερα, αλλά οι επιδόσεις του Αργεντινού στη Serie A αποκτούν ιστορικές διαστάσεις!

Η Ρόμα «πετάει» από νίκη σε νίκη και η πόλη...κινείται στους ρυθμούς του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Εκτός από τον καθοδηγητή που κάθεται στον πάγκο, όμως, οι «τζιαλαρόσι» έχουν και έναν ηγέτη εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα έχει φτάσει πλέον στα 30 του χρόνια. Μπορεί να μην είναι πια το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, να μην κοστίζει 100 εκατομμύρια ευρώ και να μην αποκλείει την Μπαρτσελόνα του Μέσι με σπουδαία γκολ στα προημιτελικά του Champions League, αλλά συνεχίζει αθόρυβα να γράφει τη δική του ιστορία στη Serie A.

Με το γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη της Ρόμα επί της Μόντσα (4-1, 02/03), ο Αργεντινός έφτασε τα 122 γκολ στην καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο αριθμός αυτός έχει μια ιδιαίτερη, διπλή σημασία. Αρχικά, άφησε πίσω του τον Μάουρο Ικάρντι των 121 γκολ, και έγινε ο 4ος Αργεντινός σκόρερ στην ιστορία της Serie A, πίσω από Μπατιστούτα (183), Κρέσπο (153) και Ιγκουαΐν (125).

Ταυτόχρονα, «έφτασε» στα 122 τον Ντομένικο Μπεράρντι, με τον οποίο είναι οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της Serie A, μεταξύ των εν ενεργεία παικτών.

Ο Ντιμπάλα βρίσκεται και στη 10η θέση στη λίστα των ασίστ με 63, μόλις 25 μακριά από τον πρώτο Φραντσέσκο Τότι.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως όντας μόλις στα 30 του έτη, ο Ντιμπάλα αρχίζει να ανεβαίνει… επικίνδυνα στις ιστορικές λίστες του ιταλικού ποδοσφαίρου

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0