Πρόσωπα

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Ο «αιώνιος στρατηγός» πέρα από… τρελός, είναι και εξαιρετικός προπονητής (video)

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Ο «αιώνιος στρατηγός» πέρα από… τρελός, είναι και εξαιρετικός προπονητής (video)

«Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του». Αν και πολλοί περίμεναν πως ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι σαν προπονητής θα είναι ένας «φωνακλάς», που απλώς θα… παθιάζει τους ποδοσφαιριστές του, εκείνος δείχνει πως το μυαλό του πηγαίνει πέρα από τα τάκλιν και τις σφιγμένες γροθιές. Η Ρόμα του «αιώνιου στρατηγού» παίζει ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας.

O κόσμος της Ρώμης δυσκολεύτηκε να αποδεχθεί την απομάκρυνση του Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος είχε αγαπηθεί παράφορα από τους οπαδούς και ο ξαφνικός χωρισμός στοίχισε στο φίλαθλο κοινό του Ολίμπικο.

Η ομάδα έπρεπε γρήγορα να βρει τον αντικαταστάτη, πρώτα για να βάλει και πάλι την Ρόμα στον σωστό δρόμο, αλλά και να μπορέσει να «απορροφήσει» την δυσαρέσκεια που θα ερχόταν σε τυχόν αρνητικά αποτελέσματα.

Έτσι η Ρώμη βρήκε τον άνθρωπο της. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ένα δικό της παιδί, μπήκε μπροστά για να αναλάβει τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας, σε μία κρίσιμη καμπή.

Στην αρχή οι απόψεις ήταν ανάμικτες, καθώς το προηγούμενο δείγμα γραφής που είχε παρουσιάσει, με την ΣΠΑΛ στη δεύτερη κατηγορία, δεν ήταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Όμως, ποιος θα είχε τα «κότσια» να πει κακό λόγο για τον «αιώνιο στρατηγό» της Ρώμης, πριν καλά καλά πιάσει δουλειά;

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πάντως, θα έχουν εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο αισιόδοξο οπαδό των «τζιαλορόσι». Με μία πρώτη ματιά στην επιλογή του Ντε Ρόσι, το μυαλό όλων πήγε στο πάθος και την αγάπη του Ιταλού. «Ο ‘στρατηγός’ θα γίνει η ασπίδα της ομάδας στις ήττες και οι ποδοσφαιριστές μαζί του θα… χτυπούν το στήθος τους και θα μπαίνουν στο γήπεδο έτοιμοι για πόλεμο».

GHr_k1GWQAAsvmf.jpg

Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές έρχεται και «γκρεμίζει» οτιδήποτε μοιάζει πιθανό στη θεωρία.

Ο Ντε Ρόσι έβαλε το κουστούμι του και ανέλαβε τα «κλειδιά» της Ρόμα, με σκοπό να δημιουργήσει μία ομάδα που θα κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, με το ποδόσφαιρο που παίζει και όχι αποκλειστικά με τον δυναμισμό και το πάθος. Η Ρόμα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα πολύ ποιοτικό. 

Στο πρωτάθλημα έχει δώσει επτά παιχνίδια, από τα οποία στα έξι πανηγύρισε το «τρίποντο». Εξαίρεση αποτελεί η ήττα από την Ίντερ (4-2, 10/02). Αλλά φέτος ποιος δεν έχει χάσει από αυτή την Ίντερ;

Ενώ μέσα σε όλα κατάφερε να ξεπεράσει και το «εμπόδιο» της Φέγενορντ για το Europa League, έστω και στα πέναλτι. Μία πρόκριση που πανηγυρίστηκε έντονα, καθώς οι Ολλανδοί έχουν μετατραπεί σε μισητό εχθρό, διότι την αντιμετωπίζουν για τρίτη διαδοχική χρονιά, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο «στρατηγός» ήρθε με την μορφή του… πυροσβέστη και στη συνέχεια βλέπουμε τι θα γίνει. Εκείνος όμως είδε μπροστά του να ξεδιπλώνεται μία μοναδική ευκαιρία και αντί αν την αφήσει να πάει χαμένη, της έκανε «τάκλιν» και την έκανε δική του. Πλέον η παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και μετά το καλοκαίρι, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη και ας είναι νωρίς για μία τέτοια δήλωση.

Με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, η Ρόμα παίζει ποδόσφαιρο που ευχαριστιούνται οι οπαδοί της να βλέπουν, ενώ ταυτόχρονα οι ποδοσφαιριστές βγάζουν το απαραίτητο πάθος που επιβάλλεται, για να φορούν αυτήν τη φανέλα.

Όχι, ο Ιταλός δεν είναι απλώς ένα τρελός που φωνάζει στη γωνία του γηπέδου, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0