Πρόσωπα

Ματίας Λεσόρ: Φόβος και… τρόμος για τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, «έσπασε» και απείλησε ρεκόρ χιλιετίας! (video)

Ματίας Λεσόρ: Φόβος και… τρόμος για τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, «έσπασε» και απείλησε ρεκόρ χιλιετίας! (video)

Ο Λεσόρ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση παίκτη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ και μια από τις καλύτερες που έχουν γίνει από σέντερ κόντρα στη «Βασίλισσα». Κι αν μια τέτοια υπόθεση μοιάζει υπερβολική, υπάρχουν οι αριθμοί για να το αποδείξουν.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι η Ρεάλ και ο Ταβάρες αποτελούν «εφιάλτη», τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τους αντίπαλους σέντερ. Γνωρίζαμε, βέβαια, από πέρυσι, πως και ο Λεσόρ «ματσάρει» αρκετά καλά τους ψηλούς της Ρεάλ. Αυτό που έγινε χθες (29/03), όμως δε θα μπορούσε να το ονειρευτεί ούτε ο ίδιος ο Γάλλος, που «εκθρόνισε» με εκκωφαντικό τρόπο τη «Βασίλισσα» και τους «γίγαντές» της. Το ότι οι 26 πόντοι που πέτυχε, αποτελούν το νέο ρεκόρ καριέρας του, αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα των ρεκόρ που «έσπασε» ή απείλησε χθες.

Οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεάλ είναι γνωστές, με τους Μαδριλένους να αποτελούν έναν από τους χειρότερους αντιπάλους για τους «πράσινους» αυτήν τη χιλιετία. Οι 26 πόντοι με 33 PIR του Λεσόρ μοιάζουν απίστευτα νούμερα για τα δεδομένα του αγώνα, αλλά αν ψάξουμε λίγο καλύτερα, θα διαπιστώσουμε πόσο σπάνια είναι για τα δεδομένα της... χιλιετίας! 

Αρχικά, η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Λεσόρ, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την καλύτερη που έχει κάνει παίκτης του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ, από τη σεζόν 2001-02 και έπειτα!

Από τότε μέχρι σήμερα, κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν έχει καταγράψει υψηλότερη αξιολόγηση, από το χθεσινό «33αρι» του Λεσόρ! Ο Γάλλος ξεπέρασε τις επιδόσεις που είχαν σημειώσει δύο Έλληνες απέναντι στη «Βασίλισσα». Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς από το 2015 και ο Γιώργος Παπαγιάννης  από το 2022, με 30 PIR έκαστος, μοιράζονταν τη συγκεκριμένη πρωτιά!

Μια ανάσα βρέθηκε ο Λεσόρ, από το να σπάσει και το ρεκόρ πόντων παίκτη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ, το οποίο όμως διατήρησαν οι Νεμάνια Νέντοβιτς (2020) και Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2001), με 27 πόντους έκαστος.

Πέρα από τα παιχνίδια Ρεάλ - Παναθηναϊκού, οι χθεσινοί αριθμοί είναι ιδιαίτεροι για τον Λεσόρ και όσον αφορά τον ίδιο και τη «Βασίλισσα».

Ο Γάλλος πέτυχε τη μεγαλύτερη αξιολόγηση που έχει σημειωθεί από σέντερ απέναντι στη Ρεάλ, τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Μπράντον Ντέιβις, το 2019 είχε καταγράψει 34 PIR, κόντρα στη «Βασίλισσα».

Όσον αφορά τους πόντους, παρά... τρίχα ο Λεσόρ δε σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση σέντερ κόντρα στη Ρεάλ τα τελευταία 12 χρόνια, από τους 32 δηλαδή, που είχε πετύχει ο Λούκα Ζόριτς, σε ένα Μάλαγα - Ρεάλ το 2012 μέχρι και σήμερα. Τόσο ο Βέσελι τη φετινή σεζόν, όσο και ο Ντέιβις σε εκείνο το παιχνίδι του 2019, έχουν φτάσει στους 27 πόντους κόντρα στη Ρεάλ, έναν περισσότερο από του Λεσόρ.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0