Πρόσωπα

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον: Ο καλύτερος… εξάχρονος στο NBA έχει γενέθλια! (video)

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον: Ο καλύτερος… εξάχρονος στο NBA έχει γενέθλια! (video)

Οι έξι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του «εξάχρονου», πλέον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον που γιορτάζει κάθε τέσσερα χρόνια.

Η 29η Φεβρουαρίου είναι απλά μία σπάνια μέρα για τους περισσότερους, όμως υπάρχουν κι αυτοί οι… λίγοι που γεννήθηκαν τότε και έχουν την «τύχη» να γιορτάζουν κάθε τέσσερα χρόνια.

Ανάμεσα σε αυτά τα… δίσεκτα παιδιά ξεπροβάλει ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον που έχει κάνει όλο το NBA να μιλάει για εκείνον και θα μπορέσει  να χαρεί τα γενέθλιά του για πρώτη φορά στον «μαγικό κόσμο» της κορυφαίας λίγκας μετά την είσοδό του το 2020.

Τα τελευταία του γενέθλια τον βρήκαν να υποφέρει από τραυματισμό στον καρπό και ούτε που μπορούσε να φανταστεί ότι την επόμενη φορά που θα μπορούσε να τα γιορτάσει επίσημα θα ήταν πρωταγωνιστής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχοντας μόλις… ξεμπερδέψει από το All Star Game της Ιντιανάπολις του οποίου ήταν βασικός παίκτης.

Ο γεννηθείς το 2000 σταρ των Πέισερς συνεχίζει την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη πορεία του και με μέσο όρο double double 21.4 πόντων, 11.6 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ οδηγεί τους «ινδιάνους» σε τροχιά play offs. Κανείς δεν ξεχνάει φυσικά, πως ο 24χρονος γκαρντ αποτελεί μέρος μίας εκ των πιο επιτυχημένων ανταλλαγών στο NBA, όταν τον Φεβρουάριο του 2022 πήγε από το Σακραμέντο στην Ιντιάνα στην θέση του Ντομάντας Σαμπόνις με τους δύο παίκτες να προσαρμόζονται ιδανικά και να… ανθίζουν στις νέες τους ομάδες βοηθώντας τες και με το παραπάνω.

Έτσι οι Πέισερς θα έχουν τη δυνατότητα φέτος να γιορτάσουν για πρώτη φορά τον σταρ τους που κλείνει τα 24 του χρόνια (ή αλλιώς τα έξι αν αναλογιστούμε, ότι έχει γενέθλια κάθε τέσσερα χρόνια) με αυτή τη μέρα να είναι πολύ σημαντική τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η καριέρα του Χαλιμπάρτον έχει εκτοξευτεί και γι’ αυτό θα κάνουμε μία αναδρομή στις… έξι καλύτερες στιγμές του κορυφαίου παίκτη της Ιντιάνα.

  • Η πρώτη του νίκη με τους Πέισερς

Του πήρε λίγο καιρό του Χαλιμπάρτον να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη (113-108) ως «ινδιάνος» κόντρα στους Γουίζαρντς στις 22 Φεβρουαρίου με τον 24χρονο γκαρντ να κάνει πράγματα και θαύματα με 21 πόντους και 14 ασίστ.

  • Οι 43 πόντοι και το game winner κόντρα στους Χιτ

Μια «ονειρική» βραδιά ήταν η 23η Σεπτεμβρίου του 2022 για τους Πέισερς που γνώρισαν την… clutch πλευρά του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον απέναντι στου Μαϊάμι Χιτ. Με λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα να απομένουν και το παιχνίδι ισόπαλο στους 108 πόντους, ο Χαλιμπάρτον σχεδόν από το λόγκο έβαλε το τρίποντο για να… κλειδώσει τη νίκη. Κάπως έτσι ολοκλήρωσε το ματς με 43 πόντους και 10 τρίποντα κάνοντας ρεκόρ στην ομάδα του Μαϊάμι.

  • Το πρώτο All Star Game

Η πρώτη παρουσία του 24χρονου γκαρντ σε All Star Game στο NBA έγινε την περασμένη σεζόν στην Salt Lake City, όπου ως μέλος της ομάδας του ΛεΜπρόν ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 3 ασίστ.

  • Το πρώτο triple double της καριέρας του

Ήταν 4 Δεκεμβρίου του 2023 στα προημιτελικά του In Season Tournament απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, όταν οι αήττητοι Πέισερς πέρασαν στα ημιτελικά με τον Χαλιμπάρτον να σημειώνει 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ στο πρώτο του triple double.

  • Ο ημιτελικός κόντρα στους Μπακς

Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί ο εκπληκτικός «ινδιάνος», αφού αποφάσισε να ρίξει στο… καναβάτσο και τους επίσης αήττητους μέχρι εκείνη την στιγμή, Μιλγουόκι Μπακς και να πάει… βουρ για τελικό με τους 27 πόντους που σκόραρε και τις 15 ασίστ που μοίρασε. Μάλιστα με 48 δευτερόλεπτα να απομένουν ευστόχησε σε ένα καθοριστικό τρίποντο αντιγράφοντας και τον πανηγυρισμό του Ντέιμιαν Λίλαρντ και του ρολογιού στον καρπό του.

  • Το All Star Game στην Ιντιανάπολις

Φέτος το All Star Game έλαβε χώρα στην πόλη του, την Ιντιανάπολις και δε μπορούσε να υποδεχτεί πιο «καυτά» τους υπόλοιπους αστέρες. Με 5/5 τρίποντα στα τέσσερα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι και ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους και συνολικά 10 τρίποντα με πολλούς να πιστεύουν πως το MVP ήταν δικαιωματικά δικό του.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0