Πρόσωπα

Πέτρος Μάνταλος: Είτε με περιβραχιόνιο είτε χωρίς, ο… αρχηγός της ΑΕΚ έγινε «τριψήφιος»! (video)

Πέτρος Μάνταλος: Είτε με περιβραχιόνιο είτε χωρίς, ο… αρχηγός της ΑΕΚ έγινε «τριψήφιος»! (video)

Η ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα «λύγισε» την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση δυσκολεύτηκε και χρειάστηκε την παρέμβαση του… πάγκου της, για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου. Η κίνηση «ματ» είναι αδιαμφισβήτητα ο Πέτρος Μάνταλος που μοίρασε δύο ασίστ και έπιασε ένα άπιαστο νούμερο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena, να της βάζει… δύσκολα, για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το γκολ του Σιμάνσκι στο 15ο λεπτό, έμοιαζε να απλοποιεί την υπόθεση νίκη για τους «κιτρινόμαυρους». Όμως με περίσσιο πείσμα, οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν, γύρισαν το παιχνίδι και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, χάρη στα γκολ των Σομποτσίνσκι (35’) και Τζίμα (44’).  

Ο κόσμος στις κερκίδες ξεκίνησε να αγχώνεται και οι αλλαγές του Αλμέιδα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Μέχρι το 57ο λεπτό ο «Πελάδο» είχε ήδη πραγματοποιήσει τις τέσσερις από τις πέντε που επιτρέπονται.

Μέσα στους ποδοσφαιριστές που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν και ο Πέτρος Μάνταλος. Από τα δικά του πόδια, δόθηκε το σύνθημα για την αντεπίθεση του «Δικεφάλου».

Το παιχνίδι της ΑΕΚ είχε πάρει και πάλι ζωντάνια. Οι επιθέσεις δεν ήταν μονόπλευρες και ήταν ξεκάθαρο πως ο αντίπαλος δυσκολευόταν να κλείσει τους διαδρόμους. Ο Μάνταλος σέρβιρε το 2-2 του Πόνσε στο 69’, ενώ 10 λεπτά αγνότερα, οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά για το τελικό 4-2.

Με τις δύο αυτές ασίστ, ο Μάνταλος έδωσε απλόχερα τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, ενώ ταυτόχρονα η παραγωγικότητα του έσπασε κάθε… ταβάνι. Μετά το πέρας και αυτής της αναμέτρησης, έφτασε αισίως της 100 ασίστ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Μπορεί πλέον να μην φοράει το περιβραχιόνιο, όμως παραμένει να έχει τον ρόλο του αρχηγού, ακόμη και αν ο ίδιος δεν το παραδέχεται.

Άλλωστε το ερχόμενο καλοκαίρι θα κλείσει στην ΑΕΚ μία 10ετία, γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Από τα χωράφια της Β’ Εθνικής, στο Κύπελλο Ελλάδος το 2016, στο πρωτάθλημα του 2018, στην απαξίωση και πλέον την απόλυτη αποθέωση.

Μανταλος-πρωταθλημα.jpg

Για την καριέρα του Πέτρου Μάνταλου με τη φανέλα τις ΑΕΚ, μπορούν να γραφτούν τόμοι ολόκληροι. Ο ίδιος όμως δείχνει πως μοναδικός του σκοπός είναι, να αποδίδει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και πλέον με τριψήφιο αριθμό ασίστ, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για αυτό.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0