Πρόσωπα

Ο Γουεμπανιάμα βάζει… κάτω επτά ομάδες του NBA και θυμίζει Τζόρνταν! (video)

Ο Γουεμπανιάμα βάζει… κάτω επτά ομάδες του NBA και θυμίζει Τζόρνταν! (video)

Είναι ο κόσμος του Βίκτορ Γουεμπανιάμα κι εμείς απλά ζούμε σε αυτόν.

Θα έλεγε κανείς πως τα σωματικά χαρακτηριστικά και οι ικανότητες του Βίκτορ Γουεμπανιάμα αποτελούν ένα είδος «cheat» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σα να «κλέβεις» σε ένα video game έχοντας πρόσβαση σε όλες τις υπερδυνάμεις πριν καν αυτές είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Κάπως έτσι μοιάζει ο εξωγήινος «Γουέμπι» σε όσους παρακολουθούν μπάσκετ, αλλά και σε όσους τον αντιμετωπίζουν, μιας και δεν έχουν βρει τον τρόπο ακόμα να τον περιορίσουν.

Ήδη, ο rookie των Σαν Αντόνιο Σπερς πρωταγωνιστεί σε στατιστικές κατηγορίες στον «μαγικό» κόσμο του NBA καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το πιο πρόσφατο; Μα φυσικά το 5x5 κόντρα στους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς να φέρνει πραγματικά… ζαλάδα καθιστώντας τον μόλις τον 15ο παίκτη στην ιστορία του NBA, με τουλάχιστον 5 πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες, σε ένα μόνο παιχνίδι και μάλιστα τον νεότερο.

Αδιαμφησβήτητα, λοιπόν, αποτελεί το νέο πρόσωπο της άλλης πλευράς του Ατλαντικού έχοντας καταφέρει να κάνει όλον τον μπασκετικό κόσμο να ασχολείται μαζί του.

Το φόρτε, όμως, του 20χρονου «εξωγήινου» δεν είναι άλλο από τις τάπες. Ήδη, ο Γουεμπανιάμα ηγείται ολόκληρου του NBA σε συνολικά μπλοκ (171), αλλά και ανά παιχνίδι (3.3), όμως τον μήνα Φεβρουάριο ο Γάλλος σέντερ πήρε… φωτιά!

Με τις 38 τάπες που μοίρασε απλόχερα ολόκληρο τον μήνα, ο «Γουέμπι» μόνος του έχει περισσότερες από όσες 7 ολόκληρες ομάδες του NBA. Συγκεκριμένα, έχει ισοφαρίσει τους Γουίζαρντς με 38 κι έχει αφήσει πίσω του τους Πίστονς (37), Μπουλς (36), Κλίπερς (36), Νικς (35), Κινγκς (35), Μπλέιζερς (30) και Χιτ με 23.

Σαφώς και υπάρχουν ομάδες με πολύ περισσότερα μπλοκ, όπως οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ηγούνται τις κατηγορίας, όμως είναι αξιοθαύμαστο ένας παίκτης μόνος του να ανταγωνίζεται ολόκληρα ρόστερ.

Το αστέρι των Σπερς είναι εκείνο που κάνει την ομάδα του σπουδαίου Γκρεγκ Πόποβιτς να ελπίζει μιας και γνωρίζει πως κρατά το μέλλον όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και ολόκληρου του NBA στα χέρια της.

Έτσι κι αλλιώς, ο Γουεμπανιάμα πρωταγωνιστεί ήδη σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες της ομάδας του και ηγείται σε πόντους, ριμπάουντ, κλεψίματα και μπλοκ, κάτι που ο μόνος rookie που το έχει καταφέρει νωρίτερα στην ιστορία της του κορυφαίου πρωταθλήματος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε αυτό.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0