Πρόσωπα

Το Wembley δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Τσιμίκα: Όταν «στήνει» την μπάλα, φέρνει... τρόπαιο στη Λίβερπουλ! (video)

Το Wembley δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Τσιμίκα: Όταν «στήνει» την μπάλα, φέρνει... τρόπαιο στη Λίβερπουλ! (video)

Δεν είναι λίγο πράγμα, οι δύο τελευταίοι τίτλοι της Λίβερπουλ, να έχουν τη δική σου «υπογραφή». Ούτε να έχεις κρίνει με τον τρόπο σου, δύο τελικούς μέσα στο Wembley, τον «ναό» του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ποιος να φανταζόταν πως ένας Έλληνας, μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο;

Όλα «έδειχναν» πέναλτι, όμως, το κόρνερ που εκτέλεσε ο Κώστας Τσιμίκας στο 118' για την κεφαλιά του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, έκρινε τα πάντα, νωρίτερα!

Λες και ο Γιούργκεν Κλοπ γνώριζε, πως ένα καλό του χτύπημα, θα είναι αρκετό για να δώσει τη λύση στον τελικό με την Τσέλσι, για το φετινό League Cup, και αποφάσισε να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 87ο λεπτό, ως αλλαγή, στη θέση του Ρόμπερτσον. Και δικαιώθηκε, με την ασίστ του, για το buzzer beater του Ολλανδού στόπερ.

Πάντως, είχε κάθε λόγο να το πιστεύει. Δεν έχει περάσει και τόσος καιρός, άλλωστε, από τον τελικό του 2022 στο FA Cup, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

 
Τότε, που ο Τσιμίκας εξασφάλισε πως το όνομά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ, από τους φίλους της Λίβερπουλ, σκοράροντας το νικητήριο πέναλτι, για το 6-5 υπέρ των Reds στις 14 Μαΐου, στο ίδιο γήπεδο: το Wembley, τον ναό του ποδοσφαίρου!

Και κάπως έτσι, έγινε αυτός που στους δύο τελευταίους τίτλους της Λίβερπουλ, έχει βάλει την «υπογραφή» του με κάποιον τρόπο! Ποιος να φανταζόταν πως ένας Έλληνας, μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο; Ο Κώστας Τσιμίκας, όμως, όχι μόνο το... φαντάστηκε, αλλά το έκανε πράξη!



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0