Πρόσωπα

Αυτό που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν το έχει ξανακάνει κανείς κι αν συνεχίσει έτσι θα γράψει ιστορία! (video)

Αυτό που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν το έχει ξανακάνει κανείς κι αν συνεχίσει έτσι θα γράψει ιστορία! (video)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί άλλη μια εκπληκτική σεζόν και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την χρονιά ως ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με αυτά τα νούμερα.

Έντεκα σεζόν μετρά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως κάθε χρονιά του είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Φυσικά, βρίσκεται σταθερά εντός της επικρατέστερης τριάδας για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς μαζί με τους Νίκολα Γιόκιτς και Σάι ΓκίλτιζιουςΑλεξάντερ, με τον «Τζόκερ» να διατηρεί την πρωτιά, όμως ο «Greek Freak» συνεχίζει τις υψηλές του… πτήσεις και δεν κοιτάζει κανέναν.

Έχουν περάσει 57 παιχνίδια στο NBA και απομένουν μόλις 25 για να ολοκληρωθεί η regular season και τα στατιστικά του Γιάννη Αντετοκούνμπο προκαλούν σοκ και δέος.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σταρ μετρά 30,8 πόντους ανά παιχνίδι με 61,7 ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς κάτι που δεν έχει ξανά αγγίξει στη μακρά του πορεία στο NBA. Ακόμη κι αν έχουμε συνηθίσει τον Γιάννη να σπάει τα… κοντέρ και να ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό του, αυτό δεν σημαίνει πως αυτά που καταφέρνει είναι δεδομένα ή ανάξια αναφοράς.

Φέτος, λοιπόν, πέρα από το γεγονός ότι είναι πιο εύστοχος από κάθε άλλη σεζόν σημειώνοντας τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του, πρωταγωνιστεί σε πολλές κατηγορίες όπως στους πόντους ανά αγώνα, στα λεπτά συμμετοχής που παίρνει, στους πόντους που σκοράρει στον αιφνιδιασμό, αλλά και εκείνους που πετυχαίνει μέσα στο «ζωγραφιστό» και φυσικά στις ασίστ.

Οι τελικές πάσες που μοιράζει είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά αγγίζοντας τις 6.4 μέσο όρο και σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο η άφιξη του Ντέιμιαν Λίλαρντ στους Μπακς που κάνει τον Αντετοκούνμπο να θέλει να τον τροφοδοτεί όλο και περισσότερο.

Κάθε χρόνο ο Giannis προσπαθεί να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να τον ξεπερνάει. Ακόμη και φέτος που τα «ελάφια» αντιμετώπισαν πολλές αλλαγές και κρίσεις αυτός ήταν εκεί να τα οδηγήσει από το χέρι διατηρώντας τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας και κρατώντας ψηλά και τη δική του απόδοση.

Όμως ο «Greek Freak» δεν ανταγωνίζεται μόνο τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και ολόκληρο το NBA με τα νούμερα να… μιλούν από μόνα τους, αφού αν συνεχίσει και στα εναπομείναντα παιχνίδια με αυτό το… βιολί ο Αντετοκούνμπο θα γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της λίγκας με 30 πόντους ανά αγώνα και 60% ευστοχία. Υπάρχει κορυφή που να μη μπορεί να κατακτήσει ο Γιάννης; Μένει να το δούμε…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0