Πρόσωπα

«Εξωγήινος»: Οι αριθμοί του… ζαλίζουν και ο Γουεμπανιάμα κατακτά ήδη το NBA! (video)

«Εξωγήινος»: Οι αριθμοί του… ζαλίζουν και ο Γουεμπανιάμα κατακτά ήδη το NBA! (video)

20 ετών, κι όμως, τα ρεκόρ που έχει ήδη καταρρίψει στο NBA είναι μοναδικά! Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ήταν και πάλι εντυπωσιακός για τους Σπερς, με τα στατιστικά του κόντρα στους Λέικερς να έχουν ιστορική σημασία!

Πριν από μόλις 50 ημέρες, συμπλήρωσε το 20ο έτος της ηλικίας του. Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα βρίσκεται στη rookie σεζόν της καριέρας του στο NBA.

Θα περίμενε κανείς ότι θα χρειαστεί κάποιον χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Σφάλμα! Ο Γάλλος «εξωγήινος» είναι εδώ και δράττεται άμεσα της ευκαιρίας, για να γράψει ιστορία!

Το έχει κάνει ήδη πολλές φορές τη φετινή περίοδο. Απέναντι στους Λέικερς στο Λος Άντζελες, προσέθεσε ακόμα μία «λαμπρή» ημέρα στην καριέρα του. Ας υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι ήταν μόλις το 51ο παιχνίδι του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού!

Το Σαν Αντόνιο μπορεί να λύγισε από την παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς (24/02, 123-118), ωστόσο ο Γουεμπανιάμα τα έκανε όλα σωστά! Η στατιστική του πραγματικά… ζαλίζει! Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα, 5 τάπες και μόλις 2 λάθη, στα 31 λεπτά που πάτησε στο παρκέ!

Τι σημαίνουν οι συγκεκριμένοι αριθμοί; Πολλά! Τον καθιστούν μόλις τον 15ο παίκτη στην ιστορία του NBA, με τουλάχιστον 5 πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες, σε ένα μόνο παιχνίδι, από το 1973-74, όταν και ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή των μπλοκ και των κλεψιμάτων.

Μάλιστα, είναι ο νεότερος παίκτης στη διοργάνωση που φτάνει σε αυτούς τους αριθμούς, καθώς είχε προηγηθεί ο Αντρέι Κιριλένκο, σε ηλικία 22 ετών και 288 ημερών.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι ήδη «μυθικός». Δεν έχει προλάβει καλά-καλά να… γνωρίσει τον «μαγικό» κόσμο του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη και όσα επιτυγχάνει εντός των τεσσάρων γραμμών, στην πρώτη του σεζόν, αφήνουν… άφωνο κάθε αγνό φίλαθλο της «πορτοκαλί θεάς».

Το ερώτημα λοιπόν πλέον, είναι ένα. Εάν στα 20 του χρόνια, πραγματοποιεί αυτές τις εμφανίσεις, τι θα δούμε αργότερα, όταν θα έχει αποκτήσει την εμπειρία για να ηγηθεί απόλυτα μιας ομάδας στο NBA;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0