Πρόσωπα

Κάποτε ο ΠΑΟΚ, είχε τον... δικό του «Ντραγκόφσκι» και τον έλεγαν, Γιάννη Γκιτσιούδη!

Κάποτε ο ΠΑΟΚ, είχε τον... δικό του «Ντραγκόφσκι» και τον έλεγαν, Γιάννη Γκιτσιούδη!
Όσο φοβερά και τρομερά ήταν αυτά που έκανε ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, δεν είναι... τίποτα μπροστά σε αυτά που είχε κάνει ο Γιάννης Γκιτσιούδης, πριν από σχεδόν 35 χρόνια!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφεραν έναν επικό ημιτελικό, με ήρωες, μοιραίους, και απίστευτες συγκινήσεις. Ο Λημνιός έσωσε μια φορά τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας στο 129΄, για να στείλει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά ο πρωταγωνιστής της βραδιάς θα ήταν άλλος.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, ο Σπόραρ έχασε το πρώτο πέναλτι, οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα τέσσερα επόμενά τους, και ο Ντεσπόντοφ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, για να δώσει την πρόκριση στον «Δικέφαλο του Βορρά». Πραγματικά, όμως, ως τότε δεν είχαμε δει τίποτα. Αυτή ήταν η αφετηρία της... εποποιίας του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι , που απέκρουσε τρία πέναλτι που θα άφηναν την ομάδα του εκτός συνέχειας!


Ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» λοιπόν από τον Πολωνό. Περισσότερα από 30 χρόνια πριν, πάντως, είχε δει τον δικό του τερματοφύλακα, να «βασανίζει» τους αντίπαλους εκτελεστές πέναλτι, και να πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη εμφάνιση!

Τη σεζόν 1989-90, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τη Σπάρτη στο β΄γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια πολύ συναρπαστική χρονιά για τη διοργάνωση, με εκπλήξεις και αμφίρροπα παιχνίδια. Η πιο εντυπωσιακή στιγμή του Κυπέλλου εκείνου, ήταν σίγουρα η «παράσταση» του Γιάννη Γκιτσιούδη. Με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 1-0 στην Τούμπα, οι Σπαρτιάτες «ανταπέδωσαν» με το ίδιο σκορ στην έδρα τους, και  η πρόκριση έμελλε να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Γιάννης Γκιτσιούδης ύψωσε ένα αδιαπέραστο «τείχος», αποκρούοντας και τις τέσσερις εκτελέσεις των παικτών της Σπάρτης, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ την πρόκριση!

1989.jpg

Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να επαναλάβει εκείνη την ασύλληπτη επίδοση, και στον επόμενο γύρο ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αργότερα κατέκτησε εκείνο το Κύπελλο.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0