Πρόσωπα

Οι αφίσες στο δωμάτιο του «Κιλιάν Λοτέν», εννέα χρόνια πριν γίνει ο… Εμπαπέ της Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι αφίσες στο δωμάτιο του «Κιλιάν Λοτέν», εννέα χρόνια πριν γίνει ο… Εμπαπέ της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κιλιάν Λοτέν στο δωμάτιό του, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως παιδικό ήρωα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ Λοτίν στη Μονακό, το 2015, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ προπονητή. Είναι το ίδιο πρόσωπο. Απλώς, το 2017, αποφάσισε να αλλάξει το… όνομά του, στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Έστω ότι παίζαμε κάποιο ποδοσφαιρικό κουίζ και το θέμα μας ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ποιες θα μπορούσε να είναι οι πιθανές ερωτήσεις; Ίσως να ξεκινούσαμε από την ομάδα που έκανε αρχικά την εμφάνισή του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Πιθανότατα, η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού, το γνωρίζει. Είναι η Μονακό, το 2015. Επόμενη ερώτηση; Ποιος ήταν ο προπονητής του εκείνη τη χρονιά και πόσα γκολ έβαλε υπό τις οδηγίες του;

Ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, έναν χρόνο αφότου αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Και παρότι ο Ζαρντίμ δεν τον συμπεριλάμβανε στη βασική του ενδεκάδα με συχνότητα, ο Εμπαπέ σκόραρε 15 φορές στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, την επόμενη χρονιά.

Τι κατάφεραν εκείνη τη σεζόν παρέα; Εξαιρετική χρονιά για τη Μονακό. Πήραν το πρωτάθλημα, ηττήθηκαν μόλις τρεις φορές στη σεζόν, όλες μετά τον Δεκέμβριο, έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League.

Ποιο είναι ολόκληρο το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ; Παύση! Δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζει κανείς, καθώς το χρησιμοποιούσε μόνο το 2015, το απέσυρε μετά από την φανέλα του και το… διέγραψε από τον χάρτη του ποδοσφαίρου, όταν πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ονομάζεται Κιλιάν Εμπαπέ Λοτέν. Αυτό ήταν το παιδί, που πριν από περίπου 15 χρόνια, καθόταν στο δωμάτιό του και τον έβγαζαν φωτογραφία οι γονείς του, με αφίσες της Ρεάλ Μαδρίτης και του Κριστιάνο Ρονάλντο, πάνω από το κεφάλι του. Και εν έτει 2024, αυτός αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2029!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0