Πρόσωπα

Ο... απόλυτος Έρλινγκ Χάαλαντ: Μέσα σε μία διετία «έπιασε» τον Κέιν! (video)

Ο... απόλυτος Έρλινγκ Χάαλαντ: Μέσα σε μία διετία «έπιασε» τον Κέιν! (video)

Η εικόνα του Έρλινγκ Χάαλαντ με τη μπάλα στα πόδια μπροστά από την αντίπαλη εστία, τρομάζει κάθε άμυνα. Πλέον τον… ένιωσε και η Μπρέντφορντ, καθώς τα «σκάγια» του Νορβηγού επιθετικού βρήκαν, επιτέλους, στόχο!

Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και να μοιάζει… ντεφορμέ, αν κάτι τέτοιο μπορεί να ειπωθεί για τον Νορβηγό, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι αναμφισβήτητα το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι. Ξέρει να την «ξελασπώνει» και να τη βγάζει από το αδιέξοδο, όπως απέδειξε και στην εξ αναβολής αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ για την Premier League (20/02, 1-0)

Οι «μέλισσες», έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον τερματοφύλακά τους, Μαρκ Φλέκεν, αντιστάθηκαν στην πίεση της Σίτι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Και εκεί που έμοιαζε ότι η ομάδα του Τόμας Φρανκ θα έκοβε ξανά βαθμούς από τους «πολίτες» (πέρυσι έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα), τη λύση ήρθε να δώσει ο Χάαλαντ.

Αυτή τη φορά, ο Φλέκεν δεν είχε απάντηση όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νορβηγό, ο οποίος σημάδεψε σωστά στο 71ο λεπτό, σκόραρε και εν τέλει έδωσε μία σημαντική νίκη στην Σίτι, που την ανέβασε στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό πίσω από τη Λίβερπουλ και έναν μπροστά από την Άρσεναλ.

Παράλληλα, το γκολ του Χάαλαντ ήταν για τον ίδιο σημαδιακό. Γιατί; Ο 23χρονος έχει πλέον βρει δίχτυα απέναντι σε όλες τις ομάδες της Premier League, με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπος σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Στη διετία που βρίσκεται στο «Νησί», έχει αγωνιστεί κόντρα σε 21 ομάδες και τώρα κατέχει το απόλυτο στο σκοράρισμα, καθώς μόνο η Μπρέντφορντ έλειπε από τη… φονική λίστα του. Με τον τρόπο αυτό ισοφάρισε το ρεκόρ ενός άλλου αρχισκόρερ της Premier League με ανάλογο κατόρθωμα.

Ο λόγος φυσικά για τον Χάρι Κέιν που έχει «πληγώσει» και τους 32 αγγλικούς συλλόγους που έχουν βρεθεί στο διάβα του, όσο φορούσε τη φανέλα της Τότεναμ.

Τα μεγαλύτερα… θύματα του Χάαλαντ είναι η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Φούλαμ, τις έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές και τις έχει φιλοδωρήσει με πέντε γκολ.

Με το γκολ του απέναντι στην Μπρέντφορντ, ο Νορβηγός βρήκε δίχτυα για 22η φορά φέτος. Κι όλα αυτά, ενώ σε 11 μέρες η Σίτι θα φιλοξενήσει την… αγαπημένη του Χάαλαντ, ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής (03/03, 17:30).

Αναλυτικά, οι 21 ομάδες και τα γκολ που έχει πετύχει απέναντί τους ο Έρλινγκ Χάαλαντ:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 5

Φούλαμ: 5

Γουέστ Χαμ: 4

Έβερτον: 4

Γουλβς: 4

Νότιγχαμ Φόρεστ: 4

Κρίσταλ Πάλας: 4

Μπράιτον: 3

Σαουθάμπτον: 3

Τσέλσι: 2

Άρσεναλ: 2

Μπέρνλι: 2

Λιντς: 2

Λέστερ: 2

Άστον Βίλα: 1

Νιούκαστλ: 1

Μπόρνμουθ: 1

Τότεναμ: 1

Λίβερπουλ: 1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1

Μπρέντφορντ: 1


Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0