Πρόσωπα

Μόνο ο Μεντιλίμπαρ; Κι όμως, ντεμπούτο στον Ολυμπιακό με... τεσσάρα στην Τούμπα, έκανε κι άλλος! (video)

Μόνο ο Μεντιλίμπαρ; Κι όμως, ντεμπούτο στον Ολυμπιακό με... τεσσάρα στην Τούμπα, έκανε κι άλλος! (video)

Ο Ολυμπιακός έφυγε «θριαμβευτής» από την Θεσσαλονίκη, στην πρεμιέρα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δύσκολο να βρει κανείς καλύτερο ξεκίνημα «ερυθρόλευκου» προπονητή, αν και υπάρχουν μερικοί, που έχουν πλησιάσει αρκετά.

Σχετικά Άρθρα

Και ξαφνικά ο Ολυμπιακός έχει… πνοή, έχει σφυγμούς, έχει παλμό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ποδοσφαιρική… παράσταση που πραγματοποίησαν στην Τούμπα (4-1, 18/02), έκαναν γερό μπάσιμο για το πρωτάθλημα και πλέον στην 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, έχουμε χορό για τέσσερις.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα έχει συστηθεί στο ελληνικό κοινό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας στους οπαδούς της ομάδας αυτό που τους έλειπε. Όχι παίκτες, ούτε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, αλλά πίστη πως ο άνθρωπος στην άκρη του πάγκου, είναι κατάλληλος για να σηκώσει το... βάρος που έρχεται με τον τίτλο «Προπονητής του Ολυμπιακού».

6121043.jpg

Ο Βάσκος με το… καλημέρα, έχει εντυπωσιάσει. Πρεμιέρα στην Ευρώπη απέναντι στη Φερεντσβάρος με μία σπουδαία νίκη (1-0, 15/02) και όχι μόνο για το αποτέλεσμα, καθώς η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα.

Το βράδυ της Κυριακής (18/02) ήρθε και η πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ντέρμπι στην Τούμπα, απέναντι στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο Μεντιλίμπαρ όμως μετέτρεψε μία επικίνδυνη «έξοδο» σε βόλτα στο… πάρκο, «διαλύοντας» τους Θεσσαλονικείς, μπροστά στα έκπληκτα μάτια, ολόκληρου του ποδοσφαιρόφιλου κοινού της χώρας (4-1). Και αν πολλοί περίμεναν ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, σίγουρα δεν φανταζόντουσαν ένα τέτοιο σκορ.

Ο ορισμός του ξεκινήματος με το… δεξί. Όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι ο πρώτος διαχρονικά, με ένα τόσο εντυπωσιακό ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην αρχή της χιλιετίας το είχε καταφέρει και ένας άλλος προπονητής, ιδιαίτερα αγαπητός στο «ερυθρόλευκο» κοινό και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς γήπεδο.

Η πρώτη ποδοσφαιρική σεζόν της νέας χιλιετίας, ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Ματζουράκη ως τον… καπετάνιο της ομάδας. Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα όμως έφεραν γρήγορα την απομάκρυνση του και την θέση του πήρε ο Τάκης Λεμονής, στην πρώτη από τις τέσσερις θητείες του στον πάγκο της ομάδας.

Η πρώτη αποστολή του, ήταν στην τότε 8η αγωνιστική, απέναντι στον ΠΑΟΚ μέσα στη Θεσσαλονίκη. Όπως ο Μεντιλίμπαρ, έτσι και ο Λεμονής πέρασε θριαμβευτής από την Τούμπα με «4αρα» (4-2, 27/11/2000).

Αδιαμφισβήτητα σε αυτούς τους δύο ανήκει το βραβείο για το κορυφαίο ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού για τον 21ο αιώνα, όσον αφορά το πρωτάθλημα τουλάχιστον.

Βέβαια υπάρχουν και μερικές ακόμα περιπτώσεις, που δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακές, αλλά σίγουρα αξίζουν έστω μία απλή αναφορά.

Πάουλο Μπέντο: Ολυμπιακός – Βέροια 6-1 (11/09/2016)

Ζίκο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2 (23/09/2009)

Τροντ Σόλιντ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2 (28/08/2005)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0