Πρόσωπα

Ραζβάν Λουτσέσκου: Ο αναμορφωτής του ΠΑΟΚ γενεθλιάζει! (video)

Ραζβάν Λουτσέσκου: Ο αναμορφωτής του ΠΑΟΚ γενεθλιάζει! (video)

Στη Θεσσαλονίκη «πίνουν νερό» στο όνομα του. Απολύτως δίκαια. Ο «Στρατηγός» Ραζβάν είναι ο άνθρωπος που ξαναγράφει την ιστορία του ΠΑΟΚ και μάλιστα με «χρυσά» γράμματα. Σήμερα (17/02) «γενεθλιάζει» και το κάνει με στυλ, όντας ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των «Ασπρόμαυρων»!

O μακράν του δευτέρου, πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ «γενεθλιάζει» σήμερα (17/02) και συμπληρώνει τα 55 έτη ζωής!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε στο τιμόνι του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2017 και δεν είναι λεκτική υπερβολή να ειπωθεί πως «κούμπωσε» αρμονικά με το προφίλ της ομάδας των «ασπρόμαυρων». Δεν είναι επίσης λεκτική υπερβολή να ειπωθεί, πως ο ΠΑΟΚ, υπό την καθοδήγηση του Ρουμάνου μετρονόμου, απέκτησε το αγωνιστικό προφίλ που τον χαρακτηρίζει έως σήμερα. Μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη, πεισματάρα, μαχητική μέχρι το τέλος. Όλα τα παραπάνω, εγγυώνται μία σχέση win – win. 

Πρόσφατα, ο «Στρατηγός» έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο το οποίο θα τον διατηρήσει στη Τούμπα έως το καλοκαίρι του 2027. Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορούμε πια να μιλάμε για μία σχέση ζωής του Ρουμάνου με το σύλλογο της Θεσσαλονίκης. 


Επί των ημερών του, ο ΠΑΟΚ ζει στιγμές δόξας και απολύτως δίκαια συγκαταλέγεται μεταξύ των διεκδικητών κάθε εγχώριου τίτλου. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου. Έχει κατακτήσει τα τρόπαια τις χρονιές 2017/2018, 2018/2019 (σεζόν κατά την οποία πανηγύρισε το νταμπλ), ενώ αγωνίστηκε στους τελικούς τις χρονιές 2021/2022 και 2022/2023.



Πέραν του νταμπλ, το οποίο είναι το πρώτο στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν «ευθύνεται» και για τις πρόσφατες ευρωπαϊκές πορείες του «Δικέφαλου του Βορρά» στην Ευρώπη, με πλέον εμβληματική την πορεία έως τους «8» του Conference League τη σεζόν 2021/2022.



Το δίχως άλλο, ανεπανάληπτη και η φετινή διαδρομή σε έναν όμιλο όπου ο ΠΑΟΚ «έκοψε» το νήμα πρώτος (δεύτερη η Άιντραχτ) και περιμένει να μάθει αντίπαλο, προσδοκώντας να επαναλάβει ή και να ξεπεράσει όσα έκανε δύο χρόνια πριν. Με την σωρευτική εμπειρία και την ωρίμανση του Ρουμάνου και της ομάδας του, είναι κάτι που βρίσκεται στις δυνατότητες του οργανισμού.

Είναι λοιπόν πέρα για πέρα εμφανής η μεταμόρφωση της ομάδας επί των ημερών του. Ο Λουτσέσκου διαθέτει μέταλλο νικητή. Διαθέτει και ιδιαιτερότητες, με βασική το γεγονός πως ζει το ποδόσφαιρο με τον δικό του τρόπο και όρους. Δεν επιθυμεί να γίνει αρεστός και αυτό φαίνεται.

Ο Ραζβάν Λουτσέκου στις δύο αυτές θητείες του, έχει καθίσει στον πάγκο του «Δικέφαλου του Βορρά» για 1.647 ημέρες. Εάν εξαντλήσει το πολυετές του συμβόλαιο, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ έως τον Ιούνιο του 2027, ο αριθμός αυτός θα φτάσει στις 2.876 ημέρες. Ρεκόρ και ίσως κάτι παραπάνω από μία απλή σχέση ζωής. Σφραγίδα. Ο «Στρατηγός» είναι και ο άνθρωπος ο οποίος έχει καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ και στα περισσότερα παιχνίδια. 236, μερικές δεκάδες περισσότερα από τα 206 του Άγγελου Αναστασιάδη ο οποίος κάθεται πλέον στην δεύτερη θέση της ιστορίας του συλλόγου (και σε αριθμό ημερών, 1.619).

Ο «Στρατηγός» έχει μεγάλη «δίψα» και είναι σε θέση να μεταδώσει τη «σπίθα» και την σφοδρή επιθυμία να ζήσει κι άλλες στιγμές δόξας με την ομάδα την οποία καθοδηγεί. Ραζβάν σημαίνει ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ είναι ο Λουτσέκου. Για την ώρα, ο «Στρατηγός» περιμένει να μάθει αντίπαλο στους «16» του Conference League, καθοδηγεί την κούρσα της Stoiximan Super League και αγωνίζεται στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson (για ακόμη μία χρονιά).

Κάπου εδώ, ο Ραζβάν διαβάζει και γελάει με εκείνο το μάλλον ειρωνικό μειδίαμα. Θα φορέσει τον σκούφο - σήμα κατατεθέν του και θα καθοδηγήσει την ομάδα του στην επόμενη επιτυχία της. Άλλωστε ξέρει καλά τον τρόπο!

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0