Πρόσωπα

Η «μοναξιά» και ο προβληματισμός του Σένκεφελντ στις Σέρρες, και οι... ελπίδες στο photo finish! (video)

Η «μοναξιά» και ο προβληματισμός του Σένκεφελντ στις Σέρρες, και οι... ελπίδες στο photo finish! (video)

Η τηλεοπτική κάμερα «έπιασε» τον Μπαρτ Σένκεφελντ στις Σέρρες, να είναι φανερά προβληματισμένος στον πάγκο του Παναθηναϊκού, μόνος του, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Η ελπίδα, όμως, δεν πεθαίνει!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο επί χρόνια αμυντικός «βράχος» του Παναθηναϊκού, με 143 επίσημους αγώνες με το τριφύλλι στο στήθος. Ο λόγος φυσικά για τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο ερχομός του Ολλανδού στόπερ πραγματοποιήθηκε την «εποχή» Γιώργου Δώνη, το 2019, στα 28 του χρόνια.

Σήμερα, όντας τεσσεράμισι χρόνια στον σύλλογο είναι αρχηγός της ομάδας, καθώς το καλοκαίρι, Γιοβάνοβιτς και διοίκηση τον έχρισαν πρώτο στην ιεραρχία και πήρε το αξίωμα. Ακολούθησαν με τη σειρά οι Ρούμπεν Πέρεθ, Ζέκα και Ιωαννίδης.

Στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς, Παλάσιος και Σένκεφελντ τραυματίστηκαν, με τον 32χρονο αμυντικό να έχει υποστεί κάκωση στην ποδοκνημική, γεγονός που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης.

Φυσικά, ο εν λόγω τραυματισμός συνέπεσε με τον ερχομό του Τερίμ. Όπως ήταν λογικό, ο Τούρκος προπονητής ήταν βέβαιο πως θα αποκτούσε ποδοσφαιριστή για το κέντρο της άμυνας, καθώς η συγκεκριμένη ανάγκη υπήρχε διότι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν βρισκόντουσαν στα… πιτς, με τον πρώτο να έχει χάσει ολόκληρη την σεζόν και τον δεύτερο χωρίς… ορίζοντα.

Ακαϊντίν και Ούγκο ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν να γεμίσουν το συγκεκριμένο «κενό» στην άμυνα, καθώς ο Αράο επιτελούσε χρέη και έλειπε από την φυσική του θέση (αμυντικό χαφ). Ο χρόνος κυλούσε, η αποθεραπεία του Ολλανδού προχώραγε και ο Τερίμ ξεκίνησε να… γνωρίζει την ομάδα του. Ο Μπαρτ, απουσίαζε.

Σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο του ενός μήνα, ο καινούριος προπονητής της ομάδας τα έχει πάει περίφημα. Έχει προκριθεί στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος μετράει νίκες. Στα ντέρμπι πήρε μια νίκη επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, μια ισοπαλία με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και μια ήττα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη έφερε… γκρίνια, όπως επίσης και η ισοπαλία με την ΑΕΚ, η οποία ήρθε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Δεν κάνουμε απολογισμό των επιτευγμάτων του προπονητή όμως αυτή τη στιγμή. Το γεγονός που αξίζει να σταθούμε είναι το πλάνο που έδωσε η τηλεοπτική μετάδοση από το παιχνίδι στις Σέρρες, με τον Σένκεφελντ να πιάνεται προβληματισμένος στον «πράσινο» πάγκο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ενώ όλη η ομάδα είχε οδηγηθεί στα αποδυτήρια.

Η εικόνα αυτή, αποτυπώνει σίγουρα την… ξενέρα του ποδοσφαιριστή, αλλά εντάσσεται στα πλαίσια μιας έντονης ψυχολογικής έντασης της στιγμής. Σίγουρα, το ότι έχει χάσει την θέση του δεν τον ευχαριστεί.

Ο προπονητής όμως έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει τους νέους στόπερ της ομάδας -ακόμα και σε ένα αγώνα με τέτοιο μεγάλο ροτέισον-. Αυτό επίσης μπορεί να εξηγηθεί, καθώς αν δεν «τριφτούν» στον αγωνιστικό χώρο, δεν θα καταφέρουν να ενσωματωθούν στο σύνολο. Αυτό από μόνο του είναι παρηγοριά για τον παίκτη, καθώς η απόφαση αυτή δεν «στέλνει μήνυμα» ότι ο Σένκεφελντ είναι εκτός ομάδας.

Μπορεί να μην έχει πάρει τον χρόνο τον οποίο ανέμενε ο ίδιος, αλλά οι αποφάσεις παίρνονται από τον προπονητή, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που θέλει να πάρει η ομάδα, τα οποία είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε κριτική και να χαρακτηρίσουμε την επιλογή του.

@feradur Ο Μπάρτ Σένκεφελντ, μετά το παιχνιδι του Παναθηναϊκού στις Σέρρες «πιάστηκε» απο τις τηλεοπτικες κάμερες φανερά προβληματισμένος. #fy #fyp #fypage #fypシ #pao #Athens #FatihTerim #paofc #panathinaikos #panathinaikosfc #slgr #superleague #StoiximanSuperLeague #Bart #Schenkeveld #captain #football #lovefootball ♬ πρωτότυπος ήχος - feradur

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0