Πρόσωπα

Μπουκάγιο Σάκα: Το «χρυσό» διαμάντι της Άρσεναλ έκανε και πάλι το… θαύμα του (video)

Μπουκάγιο Σάκα: Το «χρυσό» διαμάντι της Άρσεναλ έκανε και πάλι το… θαύμα του (video)

 Μπορεί η Άρσεναλ να… διέλυσε τη Γουέστ Χαμ με «6αρα» στην έδρα της, όμως τα βλέμματα και πάλι πήγαν στον νεαρό σούπερ σταρ της ομάδας. Ο Μπουκάγιο Σάκα «ξεσκόνισε» ένα ρεκόρ που είχε μείνει αμετακίνητο για σχεδόν μισό αιώνα.

Ο Σάκα κάθε βδομάδα αποδεικνύει πως πλέον δεν είναι ένα μικρό παιδί, αλλά ένας φτασμένος ποδοσφαιριστής που μπορεί να οδηγήσει την Άρσεναλ μέχρι και στον τίτλο της Premier League.

Στην καταιγιστική εμφάνιση απέναντι στη Γουέστ Χαμ (6-0, 11/02), για την 24η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, το… ταλεντάκι των «κανονιέρηδων» βρήκε δύο φορές των δρόμο προς τα δίχτυα (41’, 63’) και σε ηλικία 22 ετών έσπασε ένα… φράγμα 46 χρόνων.

Ο Σάκα κατάφερε να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ που ξεπερνάει τα 50 γκολ, από το 1978 και τον αξέχαστο Φρανκ Στέιπλτον.

Οι διαφορά των δύο ποδοσφαιριστών είναι μόλις μερικές ημέρες, με τον Σάκα να χάνει στο… νήμα. Αυτό όμως δεν κλέβει τίποτα από την δόξα που δικαιούται ο νεαρός Άγγλος.

Το μέλλον του ανήκει και ο ίδιος δείχνει να είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην Άρσεναλ και με την καθοδήγηση του Μικέλ Αρτέτα, ο μεγάλος στόχος είναι σαφώς το πρωτάθλημα.

Bukayo Saka: Arsenal forward close to agreeing new long-term contract |  Mikel Arteta: We want to create a long-term project | Football News | Sky  Sports

Όμως με την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι να το κυνηγούν με την ίδια «λύσσα», το έργο του Σάκα έχει μετατραπεί αυτομάτως σε… άθλο.

Το «κοντέρ» αυτή την στιγμή γράφει 51 και ποιος ξέρει που πρόκειται να σταματήσει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0