Πρόσωπα

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Όλα όσα θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα μυθικό αγγλικό… πακέτο! (video)

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Όλα όσα θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα μυθικό αγγλικό… πακέτο! (video)

Το νούμερο «5» του Ζινεντίν Ζιντάν έχει βρει τον ιδανικό κάτοχο. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πραγματοποιεί ασύλληπτη πρώτη σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάθε ματς σημαίνει και… ρεκόρ για τον Άγγλο σταρ!

Η λέξη ηγέτης ήρθε για να ταιριάξει απόλυτα στο πρόσωπο του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Μόλις 20 χρονών. Στην «παρθενική» του σεζόν στη Μαδρίτη, με τη… βαριά φανέλα της Ρεάλ. Και λοιπόν; Ο Άγγλος μέσος, σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία, αποδεικνύει πως ήρθε, για να αποτελέσει τον απόλυτο πρωταγωνιστή της «Βασίλισσας».

Όχι μόνο «μιλά» στις κρίσιμες στιγμές, αλλά φροντίζει ώστε να καταγράφει και αριθμούς, που ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Απέναντι στην Τζιρόνα, φόρεσε εκ νέου στολή… εκτελεστή! Οι «μερένχες» επικράτησαν με 4-0 (10/02) των Καταλανών, μετατρέποντας το ντέρμπι κορυφής της La Liga, σε τυπική υπόθεση. Ο Μπέλιγχαμ φυσικά, ήταν εκεί και δεν περιορίστηκε στον ρόλο του θεατή.

Νίκησε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τον Γκασανίγκα, πετυχαίνοντας το δεύτερο και το τρίτο τέρμα των Μαδριλένων, βάζοντας έτσι την «υπογραφή» του στη νίκη της ομάδας του. Με τα δύο αυτά γκολ, είναι πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος, φτάνοντας τα 16. Δύο περισσότερα από τον Ντόβμπικ και τον Μπόρχα Μαγιοράλ! Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει βρει δίχτυα σε 20 περιπτώσεις.

Δεν σταματά εκεί όμως. Στον 21ο αιώνα αποτελεί τον μέσο με τα περισσότερα γκολ για τη Ρεάλ, σε μία μόνο σεζόν στη La Liga. Να υπενθυμίσουμε πως βρισκόμαστε ακόμα στον Φεβρουάριο! Ξεπέρασε τον Χάμες Ροντρίγκες, που είχε πετύχει 13 τη σεζόν 2014/15, ενώ τρίτος στη συγκεκριμένη λίστα είναι ο Ίσκο, με 10 το 2016/17.

Για… κερασάκι στην τούρτα, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μόλις τον πέμπτο ποδοσφαιριστή στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας, που σημειώνει τουλάχιστον 15 τέρματα, κατά την πρώτη του σεζόν στη χώρα!

Είχαν προηγηθεί οι Ρονάλντο Ναζάριο (2002/03), Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (2006/07), Κριστιάνο Ρονάλντο (2009/10) και Γκάρεθ Μπέιλ (2013/14).

Ο ίδιος ωστόσο, παραμένει με τα πόδια στο… έδαφος. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, συνεχίζουμε να προσπαθούμε», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αμέσως μετά τον αγώνα με την Τζιρόνα. Το νούμερο «5» έχει βρει δίχως αμφιβολία, τον ιδανικό κάτοχο, μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Το ερώτημα λοιπόν πλέον, είναι ένα. Ποιος θα καταφέρει να βάλει… φρένο στον Τζουντ Μπέλιγχαμ;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0