Πρόσωπα

Ντάνιελ Ποντένσε: Ο ντεφορμαρισμένος Πορτογάλος έκανε ρεκόρ… καριέρας! (video)

Ντάνιελ Ποντένσε: Ο ντεφορμαρισμένος Πορτογάλος έκανε ρεκόρ… καριέρας! (video)

Ο Ποντένσε «έσβησε» το αρνητικό σερί που είχε στο σκοράρισμα, βρίσκοντας δίχτυα απέναντι στον ΟΦΗ. Ακόμη και έτσι όμως, στο κακό… φεγγάρι που διανύει ο Πορτογάλος, «έσπασε» το προσωπικό του ρεκόρ.

Σε μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη αλλάξει δύο προπονητές και δύο τεχνικούς διευθυντές.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, πολλοί παίκτες των Πειραιωτών δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ένας εξ αυτών είναι και ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην τελευταία μέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών, «εκτοξεύοντας» στα ουράνια τον ενθουσιασμό των οπαδών της ομάδας.

Ντανιέλ Ποντένσε: Οι αριθμοί του σε Ολυμπιακό και Γουλβς

Το δεύτερο ξεκίνημα του Ποντένσε με τα «ερυθρόλευκα» ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Έμοιαζε σαν να μην είχε φύγει πραγματικά ποτέ από τον Πειραιά. Έβγαζε στο χορτάρι όλες τις επιθετικές αρετές που είχαν εντυπωσιάσει άπαντες στο πρώτο του πέρασμα. Ταχύτητα, γρήγορες συνεργασίες και μόνιμος… μπελάς για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Αυτή τη φορά όμως είχε και κάτι ακόμα, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει. Ο Ποντένσε τώρα έβρισκε δίχτυα. Ο Πορτογάλος που είχε ως μοναδικό μειονέκτημα τα τελειώματα, ξαφνικά άρχισε να σκοράρει.   

Απέναντι στον ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Ποντένσε έκρινε την αναμέτρηση με δύο δικά του τέρματα (2-0, 30/10), έκτοτε όμως δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά στο πρωτάθλημα. Ενώ απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα (5-2, 14/12), έσπρωξε για τελευταία φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Με την αγωνιστική πτώση των «ερυθρόλευκων» ήρθε και το ντεφορμάρισμα του Πορτογάλου. Από πρωταγωνιστής πέρασε στην... αφάνεια, ενώ στα τελευταία παιχνίδια έχασε και την θέση του στην βασική 11αδα.

Σήμερα ο Ποντένσε έβαλε ένα τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί 10 αγώνων και ξανά απέναντι στον ΟΦΗ (4-0, 10/02), για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πέτυχε το 3-0 των «ερυθρόλευκων» στο 34ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ, έφτασε τα συνολικά εννέα για φέτος, ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον ίδιο, καθώς ποτέ ξανά στην καριέρα του ο 28χρονος μεσοεπιθετικός δεν είχε καταφέρει να καταγράψει τέτοια νούμερα. Κοντά κατάφερε να φτάσει μονάχα στην πρώτη σεζόν που έπιασε… Λιμάνι, όταν και σημείωσε οκτώ τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε μία χρονιά που είναι θεωρητικά ντεφορμέ, ο Πορτογάλος «σπάει» το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος και δείχνει ξανά την ποιότητα που κατέχει ως ποδοσφαιριστής.

Όμως θα πρέπει να βρει ξανά την σταθερότητα στο παιχνίδι του, ώστε να επωφεληθεί και ο Ολυμπιακός από έναν παίκτη που στο ξεκίνημα της σεζόν πόνταρε πολλά πάνω του. Και κακά τα ψέματα μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει όσα θα μπορούσε και ας κάνει προσωπικά ρεκόρ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0