Πρόσωπα

Το ασύλληπτο usage του Ναν «σπάει» κάθε ρεκόρ στη φετινή EuroLeague!

Το ασύλληπτο usage του Ναν «σπάει» κάθε ρεκόρ στη φετινή EuroLeague!

Ο Κέντρικ Ναν τρέχει ένα one-man show στη επίθεση του Παναθηναϊκού, πράγμα που αποδεικνύεται από ορισμένα εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία.

Η επιθετική εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Φενέρ, έμοιαζε με κασέτα που έπαιζε στο repeat, με τον Κέντρικ Ναν να αποτελεί τον απόλυτο go-to guy της ομάδας.

Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους με 10/22 δίποντα (!), 0/3 τρίποντα και 3/3 βολές, μένοντας στο παρκέ χωρίς ανάσα, για 35 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα! Υπάρχει λοιπόν μια σειρά από ρεκόρ που αφορούν τη χθεσινή του εμφάνιση.

Πρώτα απ’ όλα, τα 22 δίποντα που επιχείρησε, αποτελούν το δεύτερο υψηλότερο νούμερο στην ιστορία της EuroLeague. Μόνο ο Κάσπαρς Κάμπαλα το 2002 έχει επιχειρήσει περισσότερα (28), ενώ ο Ντίνο Ράτζα το 2000 και ο Ντέιβιντ Άντερσεν το 2003 είχαν επίσης 22 εκτελεσμένα δίποντα.

Το χθεσινό είναι το δεύτερο φετινό παιχνίδι, που ο Ναν παίρνει 25 προσπάθειες.Το πρώτο ήταν η ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μπασκόνια, στη 18η αγωνιστική. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός στη φετινή EuroLeague, τον οποίο έχει καταγράψει και ο Μάρκους Χάουαρντ, στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τη Φενέρ. Ο μόνος παικτης που έχει κάνει δύο παιχνίδια με 25 προσπάθειες για σουτ σε μία σεζόν, είναι ο Τζέι Αρ Χόλντεν, με τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2001-2002!

Επιπλέον, ο 28χρονος γκαρντ είναι ο παίκτης που παίρνει τα περισσότερα δίποντα κατά μέσο όρο στη φετινή EuroLeague, με 9 προσπάθειες ανά παιχνίδι, Αυτό είναι εντυπωσιακό, τόσο αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για περιφερειακό, αλλά κυρίως, αν λάβουμε υπόψη πως οι πρώτες ολιγόλεπτες συμμετοχές του με τον Παναθηναϊκό, ρίχνουν σημαντικά τους μέσους όρους του!

Το αγωνιστικό αυτό μοντέλο φέρνει αποτελέσματα στους «πράσινους», καθώς μιλάμε για έναν από τους ικανότερους σκόρερ που έχουμε δει στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει γενικότερα η ανάγκη να βρεθεί μεγαλύτερη επιθετική ποικιλία, πράγμα στο οποίο θα συμβάλει αναμφίβολα και η επιστροφή του Σλούκα.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0