Πρόσωπα

Σαμπόνις: Ο νέος Mr. triple-double του NBA οδηγεί τους Κινγκς, αλλά μένει εκτός All-star game!

Σαμπόνις: Ο νέος Mr. triple-double του NBA οδηγεί τους Κινγκς, αλλά μένει εκτός All-star game!
Ο Ντομάντας Σαμπόνις συνεχίζει να αποτελεί μηχανή παραγωγής triple-double, αλλά ο μεγάλος ανταγωνισμός στη Δύση, του στερεί τη συμμετοχή στο επερχόμενο All-star game.

Γίνεται τη μία χρονιά να είσαι all-star, και την επόμενη, που είναι η καλύτερη της καριέρας σου, να μην είσαι; Ο Ντομάντας Σαμπόνις, μπορεί να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα triple-double στο NBA και να κρατάει τους Κινγκς στην 6αδα της υπέρ-ανταγωνιστικής δύσης, αλλά δε θα δώσει το παρόν στο ραντεβού της ελίτ του NBA.

Στην εύκολη επικράτηση των Κινγκς (135-106) επί των Νάγκετς και του Νίκολα Γιόκιτς, ο Λιθουανός προσπέρασε τον Σέρβο και στη λίστα με τα περισσότερα triples-double για φέτος, πραγματοποιώντας το 16ο του.


Πρόσφατα, μάλιστα, πραγματοποίησε ένα από τα γρηγορότερα triple-double που έχουν γίνει NBA, σε μόλις 20 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, στην ήττα της ομάδας του από τους Καβαλίερς.Ταυτόχρονα, είναι 11ος στη λίστα με τα περισσότερα triple-double στην ιστορία του NBA, με 48!

Ο 27χρονος σέντερ διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Σκοράρει κατά μέσο όρο 19.8 πόντους με 62% εντός παιδιάς, μαζεύει 13.2 ριμπάουντ (πρώτος σε όλο το NBA)  και μοιράζει 8.2 ασίστ. Οι επιδόσεις του στο ποσοστό εντός παιδιάς, στα ριμπάουντ και στις ασίστ, αποτελούν και ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο μέχρι στιγμής.

Οι Κινγκς μπορεί να βρίσκονται ένα επίπεδο κάτω αγωνιστικά σε σχέση με πέρυσι, όταν και αιφνιδίασαν όλο το NBA με το ιδιαίτερο μπάσκετ τους, και ήταν μια από τις καλύτερς ομάδες της regular season, αλλά Σαμπόνις και Φοξ το έχουν πάρει προσωπικά, και διατηρούν του «Βασιλιάδες» στην προνομιούχο εξάδα της Δύσης. Παρ’όλα αυτά, κανείς από τους δύο δε θα δώσει το «παρών» στο All-star game, που θα γίνει στην Ιντιάνα στις 18 Φεβρουαρίου.

Η αγωνιστική αξία και οι επιδόσεις του Λιθουανού μπορεί να μην επηρεάζονται από την απουσία του από το All-star game, αλλά σίγουρα επηρεάζεται η…τσέπη του, καθώς θα στερηθεί μπόνους 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Κινγκς!

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0