Πρόσωπα

Βασίλης Τολιόπουλος: Ο «αυτοκράτορας» με καρδιά… πολεμιστή, που έχει πάρει τον Άρη από το χέρι! (video)

Βασίλης Τολιόπουλος: Ο «αυτοκράτορας» με καρδιά… πολεμιστή, που έχει πάρει τον Άρη από το χέρι! (video)

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι η απόδειξη πως όλα μπορούν να συμβούν αν το θέλεις και το προσπαθείς πολύ και η φετινή του σεζόν στον Άρη το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

«Και πετάει ψηλά, μέχρι τ’ αστέρια φτάνει» και ακόμα δεν έχει αγγίξει το ταβάνι του ο Βασίλης Τολιόπουλος, που δε θα μπορούσε να τον εκφράζει περισσότερο κάποιος στίχος τραγουδιού δεδομένης της καταπληκτικής σεζόν που διανύει με τον Άρη.

Μπορεί να μην ήταν το νεαρό ταλέντο που κάθε ομάδα «μάχεται» για να αποκτήσει, όμως ο γκαρντ των Θεσσαλονικιών είχε την δική του ξεχωριστή ώρα για να φτάσει στο απόγειο της καριέρας του και το μέλλον σίγουρα του επιφυλάσσει σπουδαία πράγματα.

6107171.jpg

Μπορεί το τετραετές πέρασμά του από τον Ολυμπιακό να μην ήταν το αναμενόμενο για τον 19χρονο τότε Βασίλη, που βρισκόταν σε μία ομάδα που επένδυε στον ελληνικό κορμό με νεαρούς παίκτες, όπως Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Παπαπέτρου κλπ, όμως το αγωνιστικό του θράσος δεν τον άφηνε να περνά απαρατήρητο.

Πάντα αναλάμβανε τις ευθύνες, δεν φοβόταν να παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις όταν η μπάλα… έκαιγε και ικανός στο «ένα εναντίον ενός», ο Τολιόπουλος χρειαζόταν να βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον και να ωριμάσει παικτικά, αλλά και ηλικιακά.

Η σχέση του 27χρονου γκαρντ με τον Άρη μπορεί να χαρακτηριστεί και σχεδόν… ερωτική. Τα πισωγυρίσματα πήγαιναν κι έρχονταν με στάσεις σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ιωνικό και τη γαλλική Μπουλαζάκ να μεσολαβούν. Η μεγάλη αγάπη, όμως, όπως φαίνεται, είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

BASKET LEAGUE / Eʠ- ǖIӔϓ ˇ̍ϕ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Εκεί στα 27 του έτη, ο Βασίλης Τολιόπουλος πλάι στον «μαέστρο», Γιάννη Καστρίτη, έχει βρει τον εαυτό του και είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Από την… έκδοση του πιτσιρίκου, που ξεχώρισε κατακτώντας με την Εθνική ομάδα U-19 την τρίτη θέση στο Μουντομπάσκετ Νέων, φτάσαμε στον ώριμο ηγέτη του Άρη που δεν φοβάται να βγαίνει μπροστά για την ομάδα του.

Έτσι κι έκανε με τον γκαρντ των Θεσσαλονικιών να «σφραγίζει» το ένα ματς μετά το άλλο. Πιο πρόσφατο… κατόρθωμά του είναι φυσικά η ιστορική εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στην 17η αγωνιστική της Basket League μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Ο Τολιόπουλος ήταν ο «δήμιος» των «πράσινων», αφού με τα δικά του τρία καθοριστικά τρίποντα ο Άρης έκανε το φαινομενικά ακατόρθωτο.


Βέβαια και πριν από δύο αγωνιστικές κόντρα στην ΑΕΚ ο αρχηγός των «κίτρινων» έκανε το πιο γεμάτο παιχνίδι του την φετινή σεζόν κυριαρχώντας με 25 πόντους και 10 ασίστ για τη νίκη στα Άνω Λιόσια.


Όπως φαίνεται, αυτή είναι ξεκάθαρα η πιο παραγωγική χρονιά του από πλευράς πρωταθλήματος με τους αριθμούς να μιλάνε από μόνοι τους με 13,5 πόντους και 4,2 ασίστ μέσο όρο και 34% ποσοστό στο τρίποντο.

Όλα αυτά φυσικά με την Ευρώπη σε πρώτο πλάνο, όπου ο Άρης ολοκλήρωσε με «ονειρικό» τρόπο την κανονική περίοδο με νίκη κόντρα στην Τρέντο μπροστά στον κόσμο του στο κατάμεστο Παλέ για να τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας του EuroCup. Έτσι, κλείνει ραντεβού με την Προμετέι για τη νοκ άουτ φάση των «12» της διοργάνωσης διεκδικώντας την πρόκριση στους «8».

eedaf81d-2ead-4c9d-977c-de3bf97745f4.webp

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ των νικητών, μετρώντας 17 πόντους (3/7 τρίποντα) και 4 ασίστ στο πάρτι που στήθηκε στην Θεσσαλονίκη μπροστά στα μάτια του Νίκου Γκάλη. Μάλιστα, δεδομένης και της απώλειας του Ρομπέρτο Γκάλινατ λόγω τραυματισμού, η παρουσία του 27χρονου γκαρντ είναι όλο και πιο αναγκαία και καθοριστική.

Πάντως, ο Άρης έχει καταφέρει με ένα εξαιρετικά χαμηλό μπάτζετ και με τη βοήθεια του Γιάννη Καστρίτη να αποκτήσει την δική του ταυτότητα ξανά δημιουργώντας συναισθήματα στους φιλάθλους του, που είχαν καιρό να βιώσουν. Οι Θεσσαλονικείς πατούν γερά στη γη, έχουν αφήσει στο παρελθόν τα κακά αποτελέσματα και με αρχηγό τον Τολιόπουλο «πολεμούν» στα ίσα τον κάθε αντίπαλο προσπαθώντας με την μπασκετική «μαγεία» που τους διέπει να κάνουν ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει γι’ αυτούς.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0