Πρόσωπα

«Μεντιλίμπαρ, ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών»: Ο Αντρές Πάλοπ είχε «σκιαγραφήσει» για το BN Sports, τον νέο κόουτς του Ολυμπιακού! (video)

«Μεντιλίμπαρ, ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών»: Ο Αντρές Πάλοπ είχε «σκιαγραφήσει» για το BN Sports, τον νέο κόουτς του Ολυμπιακού! (video)
Τι είχε αναφέρει ο θρύλος της Σεβίλλης, Αντρές Πάλοπ, για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στο BN Sports και τον Φάνη Τσοκανά, μετά την κατάκτηση του 7ου Europa League της ιστορίας της.
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να αποτελεί παρελθόν, και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, να αναλαμβάνει τα ηνία του.

Πρώτος στόχος; Η επαναφορά σε στέρεες βάσεις, για το καλύτερο δυνατό φινάλε στη σεζόν. Κάτι που σύμφωνα με τον Αντρές Πάλοπ, αποτελεί το «φόρτε» του 62χρονου Ισπανού προπονητή.

Ο θρυλικός γκολκίπερ της Σεβίλλης, πέμπτος σε συμμετοχές με τη φανέλα της και επί χρόνια αρχηγός της, είχε μιλήσει στο BN Sports και τον Φάνη Τσοκανά, μετά την κατάκτηση του 7ου και τελευταίου Europa League της ιστορίας της.

Είχε πλέξει το εγκώμιο του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, κυρίως για το πώς κατάφερε να ολοκληρώσει μία σεζόν που έμοιαζε χαμένη και επικίνδυνη, με τίτλο! Μην ξεχνάμε, πως η Σεβίλλη, όταν την ανέλαβε, βρισκόταν στο -4 από τη ζώνη του υποβιβασμού! Έστω κι αν στην πρόβλεψή του πως θα παραμείνει για χρόνια στο «τιμόνι» της, είχε πέσει έξω.

Αναλυτικά, όσα είχε δηλώσει:

«Η πορεία της ήταν δυσανάλογη του ρόστερ της, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο, με νέο προπονητή, ξαναβρήκε τη χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Οι παίκτες πίστεψαν σε μία ιδέα, σε έναν τρόπο παιχνιδιού. Η μεταμόρφωσή της, κατά τη διάρκεια της σεζόν, οφείλεται στον νέο προπονητή. Αυτός κατάφερε να μεταδώσει το δικό του πλάνο και αυτοί το εκτέλεσαν στο 100%, γεγονός που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μεντιλίμπαρ ήρθε στη Σεβίλλη ως ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών. Σαν τον ειδικό γιατρό, που έρχεται για την κατάλληλη αρρώστια. Ο σύλλογος βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού και χρειαζόταν έναν προπονητή, με εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις.

Κακώς ερμηνεύθηκε από μερικούς ως προπονητής χαμηλού βεληνεκούς. Το κάθε άλλο. Το έργο του σε ισπανικούς συλλόγους είναι πολύ σημαντικό. Η επιλογή του, κατ' εμέ, ήταν εξαιρετική και είναι πολύ όμορφο, που το φινάλε της σεζόν, τον βρήκε με το Europa League στα χέρια.

Μετάλλαξε την εικόνα της και μετέφερε πολύ γρήγορα τις ιδέες του στους παίκτες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0