Πρόσωπα

Αν ακούσεις για δυσκολίες, μίλα τους για τον Σεμπαστιάν Αλέ: Από τις χημειοθεραπείες στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής! (video)

Αν ακούσεις για δυσκολίες, μίλα τους για τον Σεμπαστιάν Αλέ: Από τις χημειοθεραπείες στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής! (video)

Ο Σεμπαστιάν Αλέ είναι ένας ήρωας της ζωής. Εδώ και λίγες ώρες, και της Εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, τα έχει ζήσει όλα. Στην κυριολεξία. Μεταγραφή στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, διάγνωση με καρκίνο, θεραπείες για την αντιμετώπισή του, επιστροφή στη δράση και, πλέον, το νικητήριο γκολ για την πρόκριση της χώρας του στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Η Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (07/02) στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αφού νίκησε την αξιόμαχη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με 1-0. Το γκολ σημείωσε με ένα… περιπετειώδες γυριστό σουτ ο Σεμπαστιάν Αλέ, χαρίζοντας στη χώρα του τη σπουδαία πρόκριση.

Αλλά και στον εαυτό του, όπως σίγουρα σε πολλούς, ένα τεράστιο χαμόγελο και μία στιγμή που θα θυμάται για καιρό. Ίσως να είναι ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της μέχρι τώρα καριέρας του, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι το κρισιμότερο ήταν εκείνο που πέτυχε εκτός γηπέδων.

Ο Αλέ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους όρχεις τον Ιούλιο του 2022, λίγες μέρες μετά την μεταγραφή του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ από τον Άγιαξ. Μπροστά σε αυτό, λίγη σημασία είχε πλέον το ποδόσφαιρο για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Ιβοριανός υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργείο και ξεκίνησε μία σειρά χημειοθεραπειών, δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Τα μηνύματά του μέσα από το νοσοκομείο συγκινητικά, το σθένος του μεγάλο και στο τέλος, τα κατάφερε!

Βγήκε νικητής από αυτή τη σκληρή μάχη και μόλις μερικούς μήνες μετά γύρισε στις προπονήσεις με την ομάδα του. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ήρθε απέναντι στην Άουγκσμπουργκ στις 22 Ιανουαρίου του 2023 και τρεις αγωνιστικές μετά, ο Αλέ σκόραρε το «παρθενικό» του γκολ με τους Βεστφαλούς. Και η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε το ημερολόγιο να γράφει 4 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, ο Σεμπαστιάν Αλέ δηλώνει απολύτως καλά και «παρών» για τη χώρα του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η φετινή διοργανώτρια του θεσμού, που έχει περάσει από χίλια κύματα, χρωστάει την μεγάλη πρόκριση στον 29χρονο φορ.

Παρότι έχασε τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, ο Αλέ έχει αγωνιστεί στα τρία νοκ-άουτ που ακολούθησαν, με αποκορύφωμα τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση.

Και κάπως έτσι, η Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία στον τελικό της Κυριακής (11/02, 22:00). Την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί, το 2015, χαμογέλασε και έφυγε με το τρόπαιο στα χέρια.

Εννιά χρόνια μετά, το «χρυσό» εισιτήριο ήρθε δια χειρός Σεμπαστιάν Αλέ προσφέροντας και σε όλους εμάς μία πολύ όμορφη ιστορία από έναν ήρωα και νικητή της ζωής.


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0