Πρόσωπα

Ούγκο Κάιπερς: Πώς από την ΑΕΚ, το... πόλο και τον Ολυμπιακό, δαπανήθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του! (video)

Ούγκο Κάιπερς: Πώς από την ΑΕΚ, το... πόλο και τον Ολυμπιακό, δαπανήθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του! (video)
Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Σικάγο Φάιρ και η πέμπτη σε αυτήν του MLS, έχει μπόλικο ελληνικό παρελθόν!
Η είδηση «έσκασε» σαν βόμβα. Στην Ελλάδα. Γιατί στο Βέλγιο, γνωρίζουν από το 2022 ποιος είναι και για τι είναι ικανός.

Ο Ούγκο Κάιπερς, γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από τη Γάνδη στη Σικάγο Φάιρ, έναντι του ποσού-ρεκόρ των 11 εκατομμυρίων ευρώ! Κι έτσι απλά, ξεπέρασε και το κόστος της μεταγραφής του Σακίρι (!) κι έγινε ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου!

Ένας παίκτης που μόλις 6,5 χρόνια πριν, στα 20 του, συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα μέσω του Εργοτέλη, ως ο πρώτος σκόρερ της Football League, με 22 γκολ σε 28 ματς. Περισσότερο, όμως, μέσω ενός σίριαλ και μίας απίστευτης δήλωσης, εναντίον της ΑΕΚ!



Η ΑΕΚ είχε κλείσει τη σεζόν 2017/18 ως πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια, ενώ είχε καταθέσει στον Εργοτέλη 300.000 ευρώ, για την αγορά του Βέλγου στράικερ. Όλα έμοιαζαν δρομολογημένα, αλλά τόσο το περιβάλλον του Κάιπερς, δηλαδή ο ατζέντης του, όσο και ο ίδιος με δηλώσεις του, άναψαν φωτιές!

«Το έχω πει και θα το ξαναπώ πως δεν πρόκειται να παίξω ποτέ για την ΑΕΚ ό,τι και αν συμβεί. Είναι όχι μόνο 100% σίγουρο αλλά 500% αυτό! Προτιμώ να παίξω πόλο, παρά να πάω στην ΑΕΚ!

Είχα από την αρχή μια περίεργη διαίσθηση και είμαι χαρούμενος που δεν συμφώνησα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Νιώθω συμπάθεια για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αισθάνομαι το ίδιο για την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως ότι και αν γίνει, αφορά την συμφωνία του Εργοτέλη με την ΑΕΚ και δεν έχω δώσει, ούτε θα δώσω ποτέ την συγκατάθεση μου για να να ενεργοποιηθεί» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο gazzetta.gr

Και πράγματι, μετά από όλα αυτά, πώς να έπαιζε στην ΑΕΚ;

καιπερς.jpg

Η «Ένωση» επικαλούνταν συμφωνία μεταξύ των τριών πλευρών, οι άνθρωποι του Εργοτέλη τόνιζαν πως έδωσαν το ελεύθερο στον παίκτη να επιλέξει αυτός τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ο Κάιπερς, εν τέλει, δεν πήγε στην ΑΕΚ, αλλά παρέμεινε στην Κρήτη, για μία ακόμα σεζόν, έως το καλοκαίρι του 2019, που έληγε το συμβόλαιό του.

Κι εκεί, «άνοιξε» το κεφάλαιο του Ολυμπιακού.

Αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους», αλλά έφυγε την ίδια σεζόν ως δανεικός στην Αζαξιό. Επέστρεψε, πήρε κάποια ματς κατά την αγωνιστική περίοδο 2020/21, σκόραρε δύο φορές, κι έπειτα παραχωρήθηκε στη Μέχελεν, έναντι 750.000 ευρώ. Εκεί, βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη.



«Έπιασε» ξανά υψηλά στάνταρ απόδοσης, μετρώντας 13 γκολ και οκτώ ασίστ, σε 29 ματς. Μάγεψε τη Γάνδη και τον Ιούλιο του 2022, μόλις έναν χρόνο αφότου έφυγε από την Ελλάδα, δαπανήθηκαν 4 εκατομμύρια ευρώ για την περίπτωσή του! Και έως σήμερα, είναι η έκτη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της!

Τόσο στη σεζόν 2022/23, όσο και στη φετινή, ο Κάιπερς ήταν απίστευτα κυνικός. Σε 90 ματς, συνολικά, με τη Γάνδη, σκόραρε 51 φορές και μοίρασε 15 ασίστ! Ασύλληπτοι αριθμοί!

Και κάπως έτσι, ήρθε μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο, και δεύτερη μεταγραφή, ακόμα πιο ακριβή από την πρώτη. Σύνολο; Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, σε μόλις ενάμιση χρόνο!

Ο Ούγκο Κάιπερς, λοιπόν, βρήκε τον δρόμο του, έστω και μακριά από την Ελλάδα, δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Εργοτέλη, που πίστεψαν σε αυτόν. Από την άλλη, θα παραμείνει «ερωτηματικό», τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες σε αυτό.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0