Πρόσωπα

Το εισιτήριο της επιστροφής του Κώστα Μανωλά στην Ιταλία, «κοστίζει» 600.000 ευρώ! (video)

Το εισιτήριο της επιστροφής του Κώστα Μανωλά στην Ιταλία, «κοστίζει» 600.000 ευρώ! (video)
Σαλερνιτάνα, Σασουόλο ή Βερόνα; Το όνομα του Κώστα Μανωλά «παίζει» δυνατά για πολλές ομάδες, αλλά σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, για να γυρίσει στη Serie A, χρειάζονται... θυσίες!
Ο Κώστας Μανωλάς ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγαπημένη του Serie A, στην οποία στο παρελθόν έχει μεγαλουργήσει. Ο 32χρονος είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, με 216, όντας βασικότατος σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν σε Ιταλία και Ευρώπη.

Ο Έλληνας στόπερ, όμως, δε γυρίζει με το ίδιο «στάτους» στην Ιταλία, ως ο παίκτης που πραγματοποίησε μεταγραφή 36 εκατομμυρίων (!) από τη Ρόμα στη Νάπολι, η οποία του είχε προσφέρει και ένα «ηγεμονικό» συμβόλαιο της τάξεως των 7.5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (βάσει salarysport.com)!


Ο 32χρονος, πλέον, Μανωλάς, «κουβαλάει» ένα πέρασμα από τον Ολυμπιακό, στο οποίο δεν έπιασε τις συνηθισμένες αγωνιστικές του επιδόσεις, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει την εμπειρία της Σαρζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί, παρέμεινε για ενάμιση χρόνο, για να αποφασίσει πως το 2024 θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει άριστα, και στους κύκλους του οποίου χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Η εκτίμηση αυτή αποδεικνύεται από τη «μάχη» που δίνουν Σαλερνιτάνα, Βερόνα και Σασσουόλο για την υπογραφή του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Σαλερνιτάνα, που απέκτησε πριν λίγες μέρες και τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, πραγματοποιεί all-in για να τον υπογράψει, προσφέροντάς του 480 χιλιάδες ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν, με επιπλεόν 200 χιλιάδες με τη μορφή μπόνους, που σχετίζονται με την παραμονή της ομάδας. Ο ίδιος, όμως, φαίνεται πως περιμένει την αντίδραση της Βερόνα, με την οποία βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές.


Ο Κώστας Μανωλάς, λοιπόν, έχει κερδίσει με το σπαθί του το «εισιτήριο» της επιστροφής του στην Ιταλία, με διαφορετικό όμως «στάτους» και με άλλα οικονομικά δεδομένα.

Ο μισθός του, ουσιαστικά, θα μειωθεί στο μισό από αυτό που ήταν στην Αραβία, όπου λάμβανε 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (salarysport.com), δηλαδή 1,25 ανά εξάμηνο.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του «κασέ» του Έλληνα στόπερ, από το 2016, που υπέγραψε στη Ρόμα, μέχρι και φέτος, σύμφωνα πάντα, με το salarysport.com:

Ρόμα (2019) - 5,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Νάπολι (2020) - 7,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Ολυμπιακός (2022) - 2,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Σαρτζά (2023) - 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0