Πρόσωπα

Η «χρυσή» πορεία του Γιάνσεν στην Άλκμααρ, ξεκίνησε σε ένα... βενζινάδικο! (video)

Η «χρυσή» πορεία του Γιάνσεν στην Άλκμααρ, ξεκίνησε σε ένα... βενζινάδικο! (video)
Πίσω από την πρώτη του δουλειά, ως πρώτος προπονητής της Άλκμααρ, και την αφετηρία της πορείας έως τα ημιτελικά του Europa Conference League μαζί της, υπάρχει μία απίστευτη ιστορία.
Ο Πασκάλ Γιάνσεν βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (07/02) στην Ελλάδα, για να συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει το «τιμόνι» του Ολυμπιακού.

Στην παρούσα φάση, φαντάζει ως ο πρώτος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Κάρλος Καρβαλιάλ, και να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην επόμενη μέρα τους, μετά και την αλλαγή στη θέση του Αθλητικού Διευθυντή, και την ανάληψη των καθηκόντων, από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Προφανώς, καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του, έπαιξαν όσα φοβερά και τρομερά έκανε με την Άλκμααρ, και τους Παυλίδη - Χατζηδιάκο, στη σεζόν 2022/23.

Η πορεία έως τα ημιτελικά του Europa Conference League, όμως, έχει ως αφετηρία ένα... βενζινάδικο στην Ολλανδία!

Ήταν 5 Δεκεμβρίου του 2020, όταν οι ιθύνοντες του συλλόγου πήραν τη μεγάλη απόφαση. Έχοντας μάθει πως ο Άρνε Σλοτ, τότε προπονητής της Άλκμααρ, βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Φέγενορντ πίσω από την «πλάτη» τους, αποφάσισαν να τον απομακρύνουν.

Αντικαταστάτης του; Ο Πασκάλ Γιάνσεν, μέχρι πρότινος βοηθός του και έως τότε, πλήρως άπειρος, από την θέση του πρώτου προπονητή, παρότι πέρασε από διάφορα πόστα από το 1993 κι έπειτα! Και πότε το έμαθε; Την ώρα που γέμιζε το αμάξι του με βενζίνη, όπως είχε δηλώσει στο SkySports!

Και μην σας κάνει εντύπωση το SkySports. Ο Γιάνσεν είναι ένας Ολλανδός γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία, οπότε κάθε βήμα του, ήταν «χρυσή» ευκαιρία για μπόλικα αφιερώματα στο «Νησί».

«Η μητέρα μου πάντα έλεγε, πως οι ευκαιρίες δεν στέλνουν... email! Οφείλεις να είσαι έτοιμος!» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Και όπως φάνηκε, πράγματι ήταν.

Τα 3,5 χρόνια στην Άλκμααρ δεν συνδυάστηκαν με κάποιον τίτλο, αλλά εκτός από την ιστορική πορεία στην Ευρώπη, έθεσε πολύ γερές βάσεις για το μέλλον. Κυρίως μέσω των επιδόσεών του, ως ο προπονητής με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες στην ιστορία της, αλλά και μέσω της ανάδειξης ποδοσφαιριστών.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως στα δικά του χέρια, ο Βαγγέλης Παυλίδης εκτοξεύθηκε και από τα 3 εκατομμύρια ευρώ του 2021, σήμερα κοστολογείται στα 25, βάσει Transfermarkt.



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0